-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

BOB GUCCIONE: TO TEΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ PENTHOUSE

Το ταξίδι ενός θρύλου ολοκληρώθηκε. Ο Bob Guccione, ιδρυτής του Penthouse και μεγιστάνας των πορνογραφικών media έφυγε στα 79 του χρόνια.

Η αυτοκρατορία του άρχισε να δημιουργείται το 1965 στο Λονδίνο και το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα τραπεζικό δάνειο, μια πιασάρικη ιδέα και ένα «ατύχημα». Το δάνειο ήταν ύψους $1,170, η ιδέα ήταν η δημιουργία ενός νέου περιοδικού που θα εμφάνιζε γυμνές φωτογραφίες, ως αντίπαλον δέος του διάσημου Playboy.

Και το “ατύχημα” - ευτύχημα για την περίπτωσή του ήταν μια παλιά ταχυδρομική λίστα που επέτρεπαν στις διαφημιστικές μπροσούρες να βρουν τους αποδέκτες τους σε μαθήτριες, συνταξιούχους και συζύγους μελών του Κοινοβουλίου. Ο Guccione αποφάσιζει να στείλει το πρώτο πιπεράτο τεύχος του Penthouse στους πιό... ακατάλληλους αναγνώστες!
Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε ήταν η καλύτερη διαφήμιση για το άγνωστο ως τότε έντυπο. Ο Guccione πλήρωσε πρόστιμο $264 επειδή ταχυδρόμησε άσεμνο υλικό, ωστόσο, αυτό που ήθελε είχε συμβεί. Το περιοδικό λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε έγινε διάσημο και ξεπούλησε σε λίγες μέρες. Ο Mr. Guccione είχε ξεκινήσει τον δρόμο προς την κορυφή.

Στις αρχές του 1980 ήταν ένας από τους πλουσιότερους άντρες της Αμερικής και βασιλιάς εκδοτικών επιχειρήσεων. Εκτός του Penthouse, με συνολική κυκλοφορία 4.7 εκατομμυρίων αντιτύπων σε 16 χώρες, η εταιρία του εξέδιδε 15 ακόμα περιοδικά μεταξύ των οποίων το Omni και το Penthouse Forum και κάποια που είχαν να κάνουν με το bodybuilding, τη φωτογραφία και τα computers.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Forbes,ο Mr. Guccione ήταν κάτοχος μιας περιουσίας συνολικού ύψους $400 εκατομμυρίων. Στην καλλιτεχνική του συλλογή που το 1982 αποτιμήθηκε από το ίδιο περιοδικό σε $150 εκατομμύρια, βρίσκονταν έργα των Dega, Renoir, Picasso, El Greco, Dali, Matisse και Chagall. Έργα τέχνης και αντίκες διακοσμούσαν το σπίτι του στο Μανχάταν που διατηρούσε στην 67η Λεωφόρο.

Ο ίδιος φρόντιζε πάντα τον εαυτό του. Ήταν πάντα μαυρισμένος με καλογυμνασμένο σώμα και φορούσε στενά παντελόνια με μεταξωτά πουκάμισα ανοιχτά στο στήθος, ώστε να φαίνονται οι χρυσές αλυσίδες και το τριχωτό του στήθος. Ως προσωπικότητα ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, χωρίς να διστάζει να δοκιμάσει νέα πράγματα, αν και συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι απήχε από εξαρτήσεις. Δεν κάπνιζε, δεν έπινε και δεν είχε κάνει ποτέ χρήση τοξικών ουσιών.
Η Patricia Bosworth, executive editor του περιοδικού Viva μίλησε για τον εκδότη στο Vanity Fair το 2005 λέγοντας "Ήταν γεμάτος αντιθέσεις. Παρορμητικός. Προσελάμβανε και απέλυε κόσμο και μετά τους επαναπροσελάμβανε. Ήταν εξαιρετικά κυκλοθυμικός. Τη μια στιγμή ήταν ζεστός και αστείος ενώ την επόμενη στιγμή άλλαζε σε έναν παγερό και αδιάφορο άνθρωπο".

Ο Robert Joseph Edward Sabatini Guccione γεννήθηκε στο Brooklyn στις 17 Δεκεμβρίου του 1930. Μεγάλωσε με τις ρωμαιοκαθολικές αρχές της οικογένειάς του και μάλιστα σκεφτόταν να ενταχθεί στους κόλπους της Εκκλησίας πριν αποφασίσει να γίνει καλλιτέχνης. Το 1948 αποφοίτησε από το Blair Academy του New Jersey. Στα 18 του χρόνια παντρεύτηκε την πρώτη από τις τέσσερις γυναίκες του, την Lilyann Becker. Από το γάμο του απέκτησε μια κόρη την Tonina.
Για 12 χρόνια περιπλανήθηκε στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική φτιάχνοντας τα πορτρέτα τουριστών σε καφετέριες ενώ παράλληλα απασχολήθηκε σε κάθε είδους δουλιά. Στην Ταγγέρη γνώρισε την Muriel Hudson, μια αγγλίδα τραγουδίστρια.

Ταξίδεψαν μαζί για κάποια χρόνια μέχρι το 1955 που παντρεύτηκαν. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά τον Bob Jr, τη Nina,τον Anthony και τον Nick. Το 1960 εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνo όπου δούλευε σε μια επιχείρηση καθαρισμού, ενώ ταυτόχρονα έφτιαχνε cartoons για ένα συνδικάτο και έβγαζε και μια μικρή εφημερίδα. Μια επιχείρηση που η γενική της ιδέα ήταν οι ταχυδρομικές παραγγελίες αντρικών περιοδικών, τον έβαλε σε έναν κικεώνα χρεών με αποτέλεσμα να τον αφήσει η γυναίκα του μαζί με τα παιδιά τους. Και τότε έρχεται το Penthouse για να του μεταμορφώσει τη ζωή.

Με την Kathy Keeton, χορεύτρια από την Νότιο Αφρική, η οποία ήταν συνεταίρος του και μετέπειτα γυναίκα του, ο Mr Gaccione πέταξε το γάντι στο Playboy όσον αφορά το μέγεθος της σεξουαλικής επανάστασης, με την σύσταση του Penthouse στην αμερικάνικη αγορά. Όπως απεδείχθη το νέο περιοδικό μπόρεσε να σταθεί επάξια απέναντι στο μονοπώλιο με τα κουνελάκια αφού το 1969 ήταν το δημοφιλέστερο περιοδικό στις ΗΠΑ.
Οι γυναικείες φωτογραφίες που φιλοξενούνταν στις σελίδες του, τις οποίες τραβούσε συχνά ο ίδιος ο Mr Gaccione φρόντιζαν να αφήνουν ελάχιστα στη φαντασία των αναγνωστών. Τα μοντέλα του Penthouse, τα λεγόμενα pets πόζαραν σε πιο επαναστατικές και προχωρημένες πόζες από τα κουνελάκια του Playboy.

Για το εξώφυλλό του πόζαραν πασίγνωστες γυναίκες, ανάμεσα τους και η Madonna. Το 1984 φιλοξενήθηκαν φωτογραφίες της Vanessa Williams η οποία 2 χρόνια αργότερα πήρε τον τίτλο της Μις Αμερική.

Αίσθηση έκαναν και τα άλλα περιοδικά του ομίλου του Mr Gaccione. Το περιοδικό Viva που φιλοξενούσε εικόνες γυμνών αντρών προς τέρψιν των γυναικείων οφθαλμών και το Omni, ένα περιοδικό επιστημονικής φαντασίας το οποίο έκλεισε το 1995.
Η διάλυση της αυτοκρατορίας του Guccione χρειάστηκε χρόνια για να συμβεί. Σ' αυτήν την διάλυση συνέβαλλε μια αποτυχημένη επένδυση $200 εκατομμυρίων σε ένα καζίνο στο Antlantic City ενώ μια ταινία με τον τίτλο "Caligula" με hard-core sex συνολικού κόστους 17.5 εκατομμυρίων δολαρίων δεν απέφερε τα αναμενόμενα.

Η αμερικανική κυβέρνηση απέσπασε μεγάλα κομμάτια της περιουσίας του. Το 1985 η Εφορία απαίτησε 4 εκατομμύρια δολάρια για φόρους. Το 1992 δανείστηκε 80 εκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπίσει μια ακόμα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης. Το 1986 μετά από μια ομοσπονδιακή έρευνα αντιπορνογραφικού περιεχομένου, αποφασίστηκε η απόσυρση του περιοδικού από πολλά περίπτερα, κάτι που σταμάτησε την εισροή χρήματος.
Η τάση αυτή επιταχύνθηκε το 1990 με την ανάπτυξη του διαδικτύου. Το Internet άρχισε να φιλοξενεί πολλές σελίδες δωρεάν πορνογραφικού υλικού. Ο Mr Guccione αντέδρασε άμεσα. Αύξησε το ποσοστό των σεξουαλικών καταχωρήσεων ενώ απέλυσε τους διαφημιστές και περιόρισε τις πωλήσεις σε πορνογραφικά βιβλιοπωλεία.

Ο Mr. Guccione εμφάνισε καρκίνο στον λαιμό το 1998 και ταυτόχρονα εκποιούσε μεγάλα κομμάτια της προσωπικής του συλλογής καθώς επίσης και την έπαυλή του στο Staatsburg, ώστε να απαλλαγεί από τα χρέη.

Το 2001 το Penthouse εμφανίζει οικονομικές απώλειες της τάξης των 10 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ το 2003 η εκδοτική του εταιρία General Media χρεωκοπεί το 2003. Και ενώ παραιτείται από πρόεδρος του Penthouse International, οι πιστωτές του ζητούν τα λεφτά τους και το 2006 κατάσχεται η επίσημη κατοικία του, αφήνοντάς τον ουσιαστικά άστεγο. Δεκάδες αντικείμενα του σπιτιού του δημοπραττούνται από μια γκαλερί του Connecticut με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικά σωματεία.

πηγή : www.erotorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails