-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Πως να αντιμετωπίσεις την πρόωρη εκσπερμάτωση

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "American Pie" δεν μπορούσε να ελέγξει τις ορμές του μπροστά στη θέα της ημίγυμνης Ρωσίδας καλλονής και απλά εξερράγη πριν καν την ακουμπήσει! Πολλοί θα γέλασαν με την σκηνή, αλλά φαντάζομαι πως όχι όλοι γιατί βαθιά μέσα τους θα αναγνώρισαν στον Jim Levenstein (πρωταγωνιστή) τον εαυτό τους.

Η πρόωρη εκσπερμάτωση (ΠΕ) αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα "αγκάθια" στη σεξουαλική ζωή του άντρα. Μπορεί να συμβεί περισσότερες από μια φορές και ίσως να χρειαστεί να απευθυνθείς σε ειδικό για να το αντιμετωπίσεις.

Επηρεάζει το 30 με 40% των ανδρών Σου φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό; Μπορεί να είναι ακόμα πιο υψηλό. Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι ή ποια είναι η εμπειρία σου στο άθλημα ή πόσα γνωρίζεις γύρω από το σεξ. Το γεγονός είναι πως μπορεί να συμβεί στον καθένα.

15 δευτερόλεπταΟι περισσότεροι άντρες μπορούν να είναι κρατήσουν από 2 μέχρι 5 λεπτά προτού εκσπερματίσουν. Για τους άντρες με ΠΕ όμως αυτό θα λέγαμε πως είναι απλά αιωνιότητα. Η πλειοψηφία των αντρών με ΠΕ μετρά λιγότερο από ένα λεπτό για να «τελειώσει». Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι άντρες με ΠΕ έχουν διάρκεια 15 με 60 δευτερόλεπτα. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν φτάνουν ούτε μέχρι την διείσδυση, γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν ή να καθυστερήσουν την εκσπερμάτωσή τους.

2 νευροδιαβιβαστέςΟι αιτίες; Πολλές και κυρίως ψυχολογικές. Οι ειδικοί έχουν εστιάσει την έρευνα κυρίως σε ψυχολογικούς λόγους. Άγχος, ενοχές, στρες, έλλειψη σεξουαλικής εμπειρίας, αλλά και τρόπος ζωής.

Υπάρχει όμως και επιστημονική εξήγηση! Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει άμεση σχέση ανάμεσα στην ΠΕ και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Οι αλλαγές σε δύο νευροδιαβιβαστές (πρόκειται για βιοχημικές ενώσεις, οι οποίες χρησιμεύουν στην μεταβίβαση πληροφοριών από ένα νευρώνα στον επόμενο) μπορούν να είναι υπαίτιες για την εμφάνιση των προβλημάτων ΠΕ.

Τρόποι αντιμετώπισης
Μέθοδος Masters και Johnson: Πήρε το όνομά της από τους διάσημους ειδικούς σε θέματα σεξουαλικής συμπεριφοράς και βασίζεται στην εκμάθηση ελέγχου των αισθησιακών ερεθισμών που προηγούνται του οργασμού. Βασική ιδέα της μεθόδου είναι όταν ο άνδρας πλησιάζει στην κορύφωση, να σταματά και να αναπαύεται. Η επανάληψη αυτής της πρακτικής βοηθά τελικά τον άνδρα να αναγνωρίζει ποιο είναι το κατάλληλο σημείο, ώστε τελικά να παρατείνεται ο χρόνος έως την κορύφωση.

Ασκήσεις Kegel: Πρόκειται για μια σειρά ασκήσεων που ενδυναμώνουν τους μύες της πυέλου. Περιλαμβάνουν εκούσιες συσπάσεις των μυών της πυέλου για διάστημα τριών δευτερολέπτων και χαλάρωμα για το ίδιο διάστημα, όπως ακριβώς όταν το άτομο επιθυμεί να διακόψει εσκεμμένα τη διαδικασία της ούρησης. Πραγματοποιούνται όταν η ουροδόχος κύστη είναι άδεια, σε καθημερινή βάση, για διάστημα πέντε λεπτών, δύο φορές την ημέρα, έως ότου το άτομο να μπορεί να κρατά σφιγμένα τους σχετικούς μύες για 10 δευτερόλεπτα.

Ψυχολογικές θεραπείες: Μαζί με την σύντροφό σου μπορείς να επισκεφθείς έναν ειδικό, ο οποίος πέρα από τη ψυχολογική ενίσχυση, την ενημέρωση και διαπαιδαγώγηση , θα σας υποδείξει να ακολουθήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα τεχνικών ασκήσεων και οδηγιών κλιμακούμενης δυσκολίας, τις οποίες θα τις δοκιμάσετε στο σπίτι, διαμέσου των οποίων μαθαίνει οριστικά να ελέγχει την εκσπερμάτιση. Υπάρχουν και ατομικές ψυχοθεραπευτικές υποστηρικτικού τύπου προσεγγίσεις που απαιτούν όμως μεγαλύτερη χρονική διάρκεια θεραπείας βαθύτερης ψυχοσυναισθηματικής προσέγγισης.

πηγή : www.blogotsarka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails