-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Στο μυαλό μιας γυναίκας εν ώρα οργασμού

Επαναστατική μελέτη έδειξε τι γίνεται στο μυαλό μιας γυναίκας όταν αυτή έρχεται σε οργασμό
Για πρώτη φόρα βλέπουμε τι συμβαίνει στο γυναικείο μυαλό κατά τη διάρκεια του οργασμού! Επιστήμονες χρησιμοποιώντας εικόνες σάρωσης του εγκεφάλου δημιούργησαν ένα βίντεο στο οποίο βλέπουμε πως αντιδρά ο γυναικείος εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του οργασμού.
Η μελέτη έγινε από την ομάδα του καθηγητή ψυχολογίας του πανεπιστημίου Rutgers στο Νιου Τζέρσεϊ Barry Komisaruk.
Για να δημιουργηθεί το βίντεο οι ερευνητές παρακολουθήσαν τον εγκέφαλο μιας γυναίκας σε με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας.
Με το βίντεο οι επιστήμονες κατάφεραν να "παγιδεύσουν" ογδόντα ξεχωριστές περιοχές του εγκεφάλου που αλλάζουν κατά τη διάρκεια του οργασμού.
"Ο στόχος αυτής της έρευνας είναι να κατανοηθεί πώς ο οργασμός συσσωρεύεται από την διέγερση των γεννητικών οργάνων και ποια τμήματα του εγκεφάλου που κινητοποιούνται", δήλωσε ο καθηγητής Komisaruk, ο οποίος παρουσίασε το έργο στην ετήσια συνάντηση συνεδρίου Νευροεπιστήμης στην Ουάσιγκτον.
Όπως εξηγεί ο καθηγητής κατά τη διάρκεια του οργασμού από τον υποθάλαμο απελευθερώνεται μια χημική ουσία που ονομάζεται οξυτοκίνη που προκαλεί ευχάριστη αίσθηση. Η ουσία αυτή διεγείρει τη μήτρα και την κάνει να συσπάται.
Μετά τον οργασμό, η δραστηριότητα στον υποθάλαμο ηρεμεί σταδιακά.

fem brain by Stefanelonikitelo

πηγή : news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails