-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Η αυτοϊκανοποίηση και τα παράγωγά της

Όταν αναφερόμαστε στην αυτοϊκανοποίηση ή αλλιώς αυνανισμό, εννοούμε τη σεξουαλική διάθεση του ατόμου να ικανοποιήσει μόνο τον εαυτό του και το σώμα του ερχόμενος σε επαφή με τα γεννητικά του όργανα κυρίως με σκοπό τον οργασμό και την ηδονή.
Παρόλο που στα πρώτα χρόνια της ζωής του ιδιαίτερα μετά το τέλος του 3ου έτους το κορίτσι ή το αγόρι δείχνει να αντλεί ευχαρίστηση από την ενασχόληση με τα γεννητικά του όργανα, η εφηβεία είναι εκείνη που θα εξερευνήσει τον αυνανισμό και θα τον αντιληφθεί ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σεξουαλικής διέγερσης.

Σε αυτή την περίοδο είναι πολύ πιθανό να περάσει στον έφηβο η ιδέα ότι ο αυνανισμός είναι ταμπού και ένα μη αποδεκτό κομμάτι της σεξουαλικότητας του ατόμου. Πολύ σημαντικό ρόλο εδώ παίζει η στάση των γονιών απέναντι στα παιδιά τους σχετικά με την απενοχοποίηση αυτής της πρακτικής.

Φυσικά η αυτοϊκανοποίηση παραμένει μέρος της σεξουαλικής ευχαρίστησης και στα δύο φύλα κατά την ενήλικη ζωή αλλά πολλές φορές με αρκετά παράγωγα στον ψυχισμό αλλά και στη σωματική δραστηριότητα του ατόμου. Η προσκόλληση σε μια συμπεριφορά είναι συνήθως επιζήμια όταν δεν εξυπηρετεί την εξισορρόπηση του όλου.

Μερικά παράγωγα της επίμονης πράξης του αυνανισμού είναι τα παρακάτω.

Αύξηση της έκκρισης ορμονών στον εγκέφαλο που οδηγεί σε αίσθηση κούρασης
Αδύναμο σπέρμα
Πρόωρη εκσπερμάτιση
Πόνος στους όρχεις και στην περιοχή της λεκάνης
Στρες και αδύναμη στύση στους άντρες
Πολλές φορές καθόλη τη διάρκεια της ζωής του το άτομο νιώθει απομονωμένο και απόμακρο από τους γύρω του ακόμα και μέσα σε ένα γάμο ή μια σχέση με αποτέλεσμα τη στροφή της σεξουαλικής του ευχαρίστησης προς τον εαυτό, αποκλείοντας έτσι τον εκάστοτε σύντροφο σε πραγματικό ή φαντασιωσικό επίπεδο. Η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να βοηθήσει την καλή σεξουαλική υγεία όπως επίσης καινατηβάλεισεκίνδυνο.

Η απόσπαση του ατόμου από μια ενεργά σεξουαλική σχέση και η αίσθηση μοναξιάς και θλίψης μπορεί να οδηγήσουν σε υπέρμετρο αυνανισμό αλλά και το αντίστροφο. Ο επίμονος αυνανισμός ανήκει επίσης στην ομάδα των καταναγκαστικών σεξουαλικών συμπεριφορών που χρειάζονται θεραπευτική παρέμβαση.

Η δυσκολία να εντοπίσει κάποιος πόσο προβληματική μπορεί είναι η πράξη της αυτοϊκανοποίησης ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες, καθώς και τη στενή της σχέση με την πορνογραφία και τελευταία με το internet (cyber sex), κάνει τους ειδικούς να παραβλέπουν τη μελέτη της σεξουαλικής αυτής συμπεριφοράς.

πηγή : www.dailyfucks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails