-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Οίκος ανοχής υπέρ άστεγων

Βιέννη - Άστεγοι στην πρωτεύουσα της Αυστρίας κάνουν ουρές για ένα δωμάτιο σε οίκο ανοχής της πόλης ύστερα απ' την απόφαση του ιδιοκτήτη του οίκου Peter Laskaris [προφανώς ελληνικής καταγωγής] να προσφέρει δωρεάν στέγη σε όσους την έχουν ανάγκη ειδικά τώρα που σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα με θερμοκρασίες που φτάνουν τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Ο Laskaris, ιδιοκτήτης του Red Rooms Laufhaus, είπε ότι δε θα ήταν σωστό να μην κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους άστεγους ιδίως αυτές τις πολύ κρύες μέρες.

Προσφέρει λοιπόν σε 10 άτομα τη βραδιά ένα δωρεάν δωμάτιο μαζί με ζεστό γεύμα και μπάνιο.

"Αλλά δε συμπεριλαμβάνονται άλλες υπηρεσίες", είπε.

"Ούτως ή άλλως μ' αυτή την παγωνιά δεν έχουμε και πολλή δουλειά και επίσης λείπει και πολύς κόσμος λόγω των διακοπών των σχολείων. Πολλά δωμάτιά μας είναι άδεια και θα ήταν ντροπή να μην τα χρησιμοιποιούσαμε για καλό σκοπό. Μ' αυτόν τον καιρό κανείς δε θα έπρεπε να μένει αβοήθητος έξω στους δρόμους."

Κάθε δωμάτιο έχει ξεχωριστό ντους και κάθε επισκέπτης θα έχει καθαρό κρεβάτι και πετσέτες κάθε μέρα.

"Έχω πει στο προσωπικό να κρατάει καθημερινά 10 δωμάτια για τους άστεγους. Δε θέλω κανέναν έξω στο κρύο".

Ο Laskaris έγινε δημοφιλής με την κίνησή του αυτή και ήδη μιλάει και με άλλους οίκους ανοχής της Βιέννης που θέλουν να κάνουν το ίδιο. "Τα καταφύγια των άστεγων είναι γεμάτα. Οι άνθρωποι χρειάζονται ένα ζεστό μέρος να μείνουν. Δίνοντας 10 δωμάτια στους αστέγους μας μένουν 5 δωμάτια για την κανονική λειτουργία της επιχείρησης. Κανείς όμως δεν παραπονιέται - ούτε τα κορίτσια. Όλοι έχουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια για τους άστεγους."

"Ούτε και υπήρξε άλλο πρόβλημα. Έχουμε ανθρώπους που φροντίζουν για την ασφάλεια εδώ, αλλά όλοι είναι ευγνώμονες και δε δημιουργήθηκε το παραμικρό περιστατικό."

πηγή : www.bourdela.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails