-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Παράσταση «ομαδικού σεξ» σε αρχαιοελληνικό αγγείο

Η αρχαιολογική σκαπάνη στην ανασκαφή της Σωζόπολης στη Βουλγαρία έφερε στην επιφάνεια ένα αρχαιοελληνικό αμφορέα, που απεικονίζει μια ερωτική σκηνή.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ανασκαφής, καθηγητή Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, το αγγείο χρονολογείται γύρω στα τέλη του 7ου με τις αρχές 6ου αιώνα π.Χ.

Ο κ. Ντιμιτρόφ, ο οποίος είναι και διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Βουλγαρίας, περιέγραψε την ερωτική σκηνή στο βάζο ως «ομαδικό σεξ». «Ο αμφορέας, που δυστυχώς βρέθηκε σε πολλά κομμάτια, αναπαριστά μια δυνατή ερωτική σκηνή. Πολλά γυμνά άτομα, αγόρια και κορίτσια, φαίνονται να κάνουν σεξ με ανορθόδοξο τρόπο. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ανακαλύπτουμε μια τέτοια αρχαία ερωτική παράσταση στη Βουλγαρία», δήλωσε ο καθηγητής.

«Τέτοιες σκηνές είναι σχετικά σπάνιες. Έχουμε βρει χιλιάδες αρχαιοελληνικά αγγεία στη Βουλγαρία, όμως πρώτη φορά κάτι τέτοιο. Έχω δει παρόμοια στην Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την ερωτική πράξη σαν ένα δώρο που δόθηκε ελεύθερα από τους θεούς, μέχρι που η χριστιανική εκκλησία έθεσε τους κανόνες για το τι επιτρέπεται και τι όχι στο σεξ», προσέθεσε ο Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφία του αγγείου.

πηγή : www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails