-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Τα συμπληρώματα τεστοστερόνης δεν βοηθούν στη ΣΔ

Σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα, τα συμπληρώματα τεστοστερόνης δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τη στυτική λειτουργία (ΣΔ) σε ηλικιωμένους άνδρες οι οποίοι ανέφεραν από ήπια εώς μέτρια στυτική δυσλειτουργία.
Τα επίπεδα της τεστοστερόνης ωστόσο βελτιώθηκαν μετά τη χορήγηση των συμπληρωμάτων.
Οι βαθμολογίες στο ερωτηματολόγιο της σεξουαλικής υγείας για τους άνδρες δεν έδειξαν καμία διαφορά στους συμμετέχοντες στη μελέτη, είτε αυτοί λάμβαναν 25mg τεστοστερόνης τη ημέρα, είτε 50, mg είτε λάμβαναν ψευδοφάρμακο (placebo).
Η κλίμακα του ερωτηματολογίου κυμαίνεται από 1 έως 25. Η βαθμολογία από 1-7 δηλώνει σοβαρή στυτική δυσλειτουργία, ενώ από 22-25 δηλώνει φυσιολογική στυτική λειτουργία.
Οι συμμετέχοντες ήταν όλοι γύρω στα 65, με δείκτη μάζας σώματος περίπου 25 kg/m2. Πάνω από το 90% του δείγματος ήταν Καυκάσιοι.
Στην προφορική παρουσίαση της μελέτης, οι ερευνητές είπαν ότι τόσο οι άνδρες που έλαβαν τη χαμηλή όσο και αυτοί που έλαβαν την υψηλή δόση τεστοστερόνης παρουσίασαν αύξηση στα επίπεδα τεστοστερόνης στους 6 μήνες και στον ένα χρόνο της μελέτης, σε σύγκριση με τους άνδρες της ομάδας ελέγχου.
Η αλλαγή στα επίπεδα της τεστοστερόνης όμως δε μεταφράστηκε σε ανάλογη σεξουαλική βελτίωση.
 Πιο συγκεκριμένα στους 56 ασθενείς της ομάδας ελέγχου, η μέση αρχική βαθμολογία ήταν 15.9, στους 6 μήνες ήταν 16.3 και στον ένα χρόνο ήταν 16.9.
Στους 56 ασθενείς που έλαβαν τη δόση των 25 mg, η αρχική βαθμολογία ήταν 16.1, στους 6 μήνες ήταν 16.2 και στον ένα χρόνο ήταν 16.1.
Τέλος στους 55 ασθενείς που έλαβαν τη δόση των 50 mg, η αρχική βαθμολογία ήταν 15.9, στους 6 μήνες η βαθμολογία ήταν 16.1 και στον ένα χρόνο ήταν 17.9.
Τα επίσημα αποτελέσματα λοιπόν της μελέτης έδειξαν ότι η διαδερμική χορήγηση τεστοστερόνης αύξησε τη τεστοστερόνη σε φυσιολογικά επίπεδα, αλλά η βαθμολογία στο ερωτηματολογίου σεξουαλικής υγείας των ανδρών δε βελτιώθηκε σημαντικά.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι συμμετέχοντες στη μελέτη δεν έπαιρναν άλλα φάρμακα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η στυτική δυσλειτουργία δεν είναι ένα πρόβλημα που οφείλεται μόνο στη χαμηλή τεστοστερόνη.
Υπάρχουν άλλοι παράγοντες όπως είναι η υπέρταση, ο διαβήτης, η υψηλή χοληστερόλη και άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και μπορεί να επηρεάσουν τη στυτική λειτουργία πολύ περισσότερο.

πηγή : www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails