-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Είστε ερωτοφιλικός ή ερωτοφοβικός?

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων που πιστεύουν ότι το σεξ είναι κάτι φυσικό που πρέπει να το γιορτάζουμε τότε μπορείτε να αποκαλείτε τον εαυτό σας ερωτοφιλικό, αλλά αν οι σεξουαλικές σας απόψεις είναι συντηρητικές και αυστηρές, τότε είστε ερωτοφοβικός.

Για πολλούς μπορεί να μην έχει σημασία αν είναι ερωτοφιλικοί ή ερωτοφοβικοί, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι το σε ποιον τύπο ανήκετε μπορεί να λέει πολλά για τη σεξουαλική σας κατάσταση και τη σεξουαλική σας ζωή.

Αυτά τα γνωρίσματα επηρεάζουν την ικανότητά σας να ‘’αγκαλιάσετε’’ τη σεξουαλική σας επιθυμία. Επηρεάζουν ακόμη άμεσα το πώς αισθάνεστε για το σεξ, τη σεξουαλική ανταπόκριση και τη λίμπιντό σας, υποστηρίζει η σεξολόγος Yvonne K. Fulbright.Το αν είστε ερωτοφιλικός ή ερωτοφοβικός είναι τόσο σημαντικό γεγονός που αυτές οι κατηγορίες έχουν χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες μελέτες σεξουαλικότητας, αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Οι ερευνητές έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις ετικέτες ως έναν τρόπο για να εκτιμήσουν πράγματα, όπως την ανθρωποφοβία, την ένταση των ερωτικών φαντασιώσεων αλλά ακόμη και την προθυμία ενός ατόμου να μοιραστεί λεπτομέρειες της σεξουαλικής του ζωής.

Και ο καθένας μπορεί πια να ξέρει πού βρίσκεται, επειδή ακριβώς μπορεί να καταλάβει αν βλέπει το σεξ και τις σεξουαλικές σχέσεις ως κάποιου είδους επιβράβευση ή όχι.Επίσης μπορεί να εξηγήσει γιατί μερικοί άνθρωποι είναι καλύτεροι στην ενίσχυση της ερωτικής επιθυμίας τους. Η κατάταξη σε μία από αυτές τις κατηγορίες μπορεί να αποκαλύψει ακόμα γιατί μερικοί εκμεταλλεύονται καλύτερα τις ευκαιρίες, όπου μπορούν να εκφραστούν σεξουαλικά.

Τι κρύβεται στην κρεβατοκάμαρα

Το να είστε ερωτοφιλικός θα σας ωφελήσει στην κρεβατοκάμαρα, επειδή οι ερωτοφιλικοί έχουν θετικές απόψεις για το σεξ και τη σεξουαλική τους εικόνα. Βλέπουν τη σεξουαλική οικειότητα, ως μέσο για έρωτα, αγάπη και συναισθηματικό δέσιμο. Για αυτούς τους ανθρώπους το σεξ είναι ένα καλό πράγμα, που μπορεί να τους βοηθήσει να κρατήσουν μια σχέση.Οι ερωτοφοβικοί από την άλλη πλευρά έχουν ένα προβληματάκι με όλα αυτά. Το σεξ δεν είναι κάτι που ‘’αγκαλιάζουν’’ αλλά κάτι που πρέπει να γίνει, αν πρέπει να γίνει.

Σεξουαλική επικοινωνία

Το να είστε ερωτοφιλικοί λογικά σημαίνει ότι είστε πιο άνετοι στο να μιλάτε για σεξουαλικά θέματα, ενώ μπορεί αυτή σας η ιδιότητα να επηρεάσει την ικανότητά σας να χειρίζεστε τις πληροφορίες σχετικά με το σεξ. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το να είναι κανείς ερωτοφοβικός συνδέεται με την προσκόλληση σε μύθους γύρω από το σεξ.

Σεξουαλικές σκέψεις

Μια μελέτη αποκάλυψε ότι οι ερωτοφιλικοί έχουν πιο πολλά σεξουαλικά όνειρα. Αυτά τα άτομα έχουν επίσης πιο συχνά επίμονες σκέψεις για το σεξ, ακόμη και σεξουαλικές εμμονές. Σημάδια σεξουαλικής διέγερσης είναι συχνότερα στα άτομα αυτά.Οι ερωτοφοβικοί αντιμετωπίζουν τις σεξουαλικά επίμονες σκέψεις πιο αρνητικά. Τα συναισθήματα που βιώνουν είναι η ενοχή, η αποδοκιμασία και μια έντονη επιθυμία να αποφύγουν τέτοιες σκέψεις. Η σεξουαλική διέγερση τους προκαλεί άγχος και αμηχανία.

πηγή : totefteri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails