-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Το αδυνάτισμα βελτιώνει τη στύση

Ακόμη και μικρή απώλεια βάρους μπορεί να επιφέρει μεγάλη βελτίωση της στυτικής λειτουργίας, η οποία μάλιστα διαρκεί τουλάχιστον για ένα χρόνο, όπως προκύπτει από νέα επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «The Journal of Sexual Medicine», ακόμη και η μικρή απώλεια βάρους, έως και 5% από το συνολικό βάρος του σώματος, βοηθά τους παχύσαρκους που πάσχουν από διαβήτη να ανακτήσουν τη σεξουαλική τους λειτουργία.

Στο πλαίσιο της μελέτης που διήρκεσε μόλις οκτώ εβδομάδες, οι ερευνητές μελέτησαν 31 παχύσαρκους με διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι ακολουθούσαν δίαιτα χαμηλής πρόσληψης θερμίδων.

Οι ειδικοί παρατήρησαν πως ακόμη και η μέτρια απώλεια βάρους, βελτιώνει τα σεξουαλικά και ουρολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα διαβητικά άτομα. Μάλιστα, η δράση διαρκεί τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Σε προηγούμενη μελέτη είχε φανεί πως η μείωση 30% του βάρους που επιτυγχάνεται με χειρουργική επέμβαση, θα μπορούσε να βελτιώσει τη σεξουαλική λειτουργία των υπέρβαρων ανδρών.

«Υπάρχει επιδημία παχυσαρκίας στη σημερινή κοινωνία και φαίνεται πως έχει διαρκώς αυξανόμενη τάση», εξηγεί ο δρ Drogo Montague, καθηγητής χειρουργικής στην Cleveland Clinic. «Η βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας ακόμη και με μικρή απώλεια βάρους, είναι ένα δείγμα από το πρακτικό όφελος της δίαιτας που θέλουμε να δείξουμε», συμπληρώνει ο ίδιος.

Περισσότεροι από 30 εκ. άντρες έχουν στυτική δυσλειτουργία. Επιπλέον, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η έλλειψη άσκησης, είναι κάποιοι από τους παράγοντες των καθημερινών συνηθειών που επιδεινώνουν τη σεξουαλική λειτουργία.

Ο υπεύθυνος της μελέτης, Gary Wittert, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδα στην Αυστραλία, σκοπεύει στην επόμενη μελέτη του να εξετάσει πως η άσκηση βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία των υπέρβαρων και παχύσαρκων ανδρών.

πηγή : ygeia.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails