-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Summer in the city: Τι θα κάνεις αν ξεμείνεις το δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα

Water sports, πισίνες με θέα την πόλη, περίπατοι, βουτιές σε καθαρά νερά και έντονη νυχτερινή ζωή. Η Αθήνα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα νησιά και εσύ καμία δικαιολογία για να μιζεριάζεις.

KEEP WALKING
Οσο λιγότεροι (Αθηναίοι) τόσο το καλύτερο και ευκαιρία να γνωρίσεις την πόλη σου λίγο καλύτερα από ότι μέχρι σήμερα. Ασε για λίγο την Κηφισιά, την Γλυφάδα και τους μαραθώνιους στα εμπορικά κέντρα και κατέβα στο πραγματικό κέντρο και τα αρχαία mall. Με αφετηρία το Μοναστηράκι περιηγήσου στη Πλάκα, στου Ψυρρή, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αντί να χαζεύεις βιτρίνες (που και αυτό γίνετε) δες τους Αέρηδες, την Καπνικαρέα, τη Ρωμαική αγορά και τη Στοά του Αττάλου. Ενναλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις και εκτός δρόμου περιπάτους στον Υμηττό, στο Φιλοπάππου, στην Πνύκα και αλλού.

Γύρω γύρω την Ακρόπολη: Θησείο, πεζ. Αδριανού, Μοναστηράκι, Πλατεία Αέρηδων, Αναφιώτικα, οδ. Θεωρίας, πεζ. Αποστόλου Παύλου, Θησείο.
Αξιοθέατα: τη Στοά του Αττάλου, την Αρχαία Αγορά, τους Αέρηδες, το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού και το ναό του Ηφαίστου.

Από το Μοναστηράκι στο Θησείο... μέσω Συντάγματος: Μοναστηράκι, Ερμού, Σύνταγμα, Βας. Αμαλίας, Ηρώδου του Αττικού, Βας. Σοφίας, Βας. Αμαλίας, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αποστόλου Παύλου Θησείο.
Επισκεφτείτε την Καπνικαρέα, τη Βουλή των Ελλήνων, τον Εθνικό Κήπο, το Καλλιμάρμαρο και την Πνύκα.

Off Road περίπατοι στον Υμηττό: O Υμηττός είναι μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας και γεμάτος μονοπάτια χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ακόμα και για αρχαρίους. Ξεκίνα από το αναψυκτήριο του Δήμου Καισαριανής και πήγαινε όπου βλέπεις το έδαφος πατημένο. Όπου τα βρεις σκούρα γυρίζεις πίσω. Δε χρειάζεται καν δρομολόγιο!

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΑ
Μπορεί να ακουστεί παράδοξο αλλά στην Αττική υπάρχουν ακόμα παραλίες με καθαρά νερά, ήσυχες, χωρίς πολλές ρακέτες και με αρκετό χώρο για να βάλεις την πετσετοομπρέλα σου. Ο γενικός κανόνας είναι όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά. Από εκεί και πέρα αποφασίζεις εσύ.

Λεγραινά: Αν και κάπως μακριά είναι η μεγαλύτερη (6ο χλμ Αθηνών Σουνίου), η πιο όμορφη και ήσυχη παραλία της Αττικής. ίσως και η ωραιότερη, παραλία της αττικής ακτογραμμής.

Θυμάρι: Αμμος με ψιλό χαλίκι και μπόλικη ρακέτα όταν δε φυσάει αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή. Θα τη βρεις μετά την Παλαιά Φώκαια ψάχνοντας την ταμπέλα "Θυμάρι".

Μαύρο Λιθάρι: Είναι κοντινή, σχετικά καθαρή αλλά έχει και την περισσότερη "φασαρία" από όλες. Θα τη βρεις στο 39ο χλμ Αθηνών Σουνίου.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ
Εκτός από άδειους δρόμους και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης η Αθήνα -η καλύτερα η Αττική- τον Αύγουστο προσφέρει ήλιο και θάλασσα με ιδιαίτερη οργάνωση. Αν θέλεις ηρεμία θα πρέπει να κάνεις μερικά χιλιόμετρα παραπάνω αλλά αν θέλεις θαλάσσια σπορ, μουσικά και αθλητικά events, εντυπωσιακά μπικίνι, και εσχάτως καθαρά νερά το πολύ να χρειαστείς μέχρι Βάρκιζα.

Asteras Beach (Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, τηλ.: 210 8941620)
Η παραλία του Αστέρα στη Γλυφάδα τα έχει όλα (εκτός από μπάνιο) και συμφέρει: Beach Volley, Beach Soccer, cafe, bar. Είτε μείνεις στην πισίνα του Balux Cafe είτε βρεθείς στην αμμουδερή παραλία, θα νιώσεις σίγουρα την ατμόσφαιρα του νησιού, ενώ συνδυάζει και νυχτερινές αναζητήσεις με το Akanthus και το Thalassa πάντα standby.

Thalassea (Ακτή Α Βούλας, Αλκυονίδων 4, Βούλα, τ.2108959632)
Προσφέρει οργανωμένη πλαζ, πισίνα, pool-bar, εστιατόρια, θαλάσσια σπορ.

Yabanaki (Ακτή Βάρκιζας, Βάρκιζα, τ.2108972414)
Προσφέρει τα πάντα.

BOYTIΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ
Αν οι παραλίες της Αθήνας σου πέφτουν κάπως μακριά, είναι πολύ εύκολο και σχετικά οικονομικό να κάνεις μια κράτηση για μπάνιο στην πισίνα κάποιου κεντρικού ξενοδοχείου. Θα μείνεις έκθαμβος από το άριστο σέρβις, την εκπληκτική θέα, τις ανέσεις και καλά εστιατόρια.

1. St. George Lycabettus (Κλεομένους 2, Λυκαβηττός, τ.2107290711)
Πολυτέλεια και η Αθήνα στο πιάτο.

2. Hilton (Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, τ.2107281000)
Pool-bar, θέα, χαλάρωση.

3. Fresh Hotel (Σοφοκλέους 26, Αθήνα, τ.2105248511)
Πισίνα με θέα την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και την Πλάκα

FUN ON THE WATER
Εδώ είναι που η πόλη σου έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα. Πουθενά στην Ελλάδα δε θα βρεις πιο οργανωμένα κέντρα θαλάσσιας αναψυχής: Καταδύσεις, θαλάσσιο σκι, jet ski, wind-surfing, kite surfing... you name it που λένε και οι Άγγλοι.

Grand Beach Lagonissi (40ο χλμ. Αθήνας-Σουνίου, τηλ. 22910 76000)
Καθαρά νερά ή μάλλον όσο πιο καθαρά κοντά στην Αθήνα γίνεται και η μεγαλύτερη γκάμα water sports που θα βρεις: Μπανάνες, tubes, Jet Ski, Wakeboard, Windsurf, Water ski και.... Scuba Diving. Αυτό το τελευταίο δεν το βρίσκεις εύκολα.

Καράβι (Ποσειδώνος 198, Σχοινιάς, τ.229455950)
Προσφέρει water skiing, wakeboarding, windsurfing, kitesurfing, ιστιοπλοΐα.

Thalassea (Ακτή Α Βούλας, Αλκυονίδων 4, Βούλα, τ.2108959632)
Προσφέρει μπανάνα, Fly fish, Wind Surfing, θαλάσσιο ποδήλατο, κανό και Beach Volley.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
Η Αθήνα το καλοκαίρι είναι άδεια αλλά τα παραμένουν γεμάτα και η νυχτερινή ζωή δεν χάνει τον παλμό της. Στο Γκάζι γίνεται πανικός από ντόπιες και αλλοδαπές ομορφιές (Mamacas και το Dirty Ginger), στο Μοναστηράκι μπορείς να δοκιμάσεις funk καταστάσεις με καλό μοχίτο στο Taf (Ηφαίστου ένα στενό πάνω από την πλατεία Αβυσσηνίας). Το Banana Moon δίπλα στο Καλλιμάρμαρο μπορεί να σε ξεγελάσει λίγο με την καλοκαιρινή του ατμόσφαιρα, ενώ αν προχωρήσεις και λίγο μέχρι την Καρύτση, θα ανακαλύψεις ότι υπάρχουν ακόμα μαγαζιά που δεν έχουν κατεβάσει ρολλά.

ΓΕΥΣΕΙΣ
Για μέσα δεν το συζητάμε. Καλοκαίρι είναι και απαιτούμε δροσιά, θέα και καλό φαγητό. Βγείτε έξω από τα καθιερωμένα. Μετά τον απογευματινό σας περίπατο στο κέντρο κάντε μια στάση στον πεζόδρομο της Αδριανού. Υπάρχουν ατελείωτα εστιατόρια και είναι ο ιδανικός τρόπος για να παρακολουθήσετε την πανσέληνο στις 9 Αυγούστου. Προτείνουμε:

Εστιατόρια

Κουτί (Αδριανού 23, Μοναστηράκι, τ.2103213229)
Με ιδιόρρυθμη κουζίνα, σοφιστικέ ατμόσφαιρα και θέα τη Στοά του Αττάλου.

Βαρούλκο ( Πειραιώς 80, τ. 2105228400)
Πρωτότυπες γεύσεις με επίκεντρο τη θαλασσινά.

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ
Είναι από τις λίγες δραστηριότητες που έχουν μείνει να θυμίζουν την παλιά Αθήνα. Κλασσικά ή σύγχρονα έργα, ασπρόμαυρα ή έγχρωμα, δραματικά ή κωμωδίες δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει το feeling, η ατμόσφαιρα, ο χώρος. Καλοκαιρινές νύχτες, πρασινάδα, δροσιά, καθίσματα με τραπεζάκι και πάνω από όλα τασάκι. Ότι χρειάζεται για …απρόσκοπτη παρακολούθηση. Προτείνουμε:

Θησείο (Απ. Παύλου 7, Θησείο, τ.2103420864)
Κλασσική αξία στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο.

Δεξαμενή Frame (Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, τ.2103623942)
Αν και λίγο εξευγενισμένο, βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες και δροσερές γωνιές της Αθήνας μακριά από το θόρυβο της γνωστής πλατείας.

πηγή : www.men24.gr

Σχόλιο : Kαι φυσικά για όλο το 15Αυγουστο ανοιχτό θα ειναι και το studio μας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails