-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Kαλοκαίρι και σεξουαλικοί κίνδυνοι


Το καλοκαίρι γιατί να κάνουμε σεξ στο κρεβάτι όταν υπάρχει η παραλία, η πισίνα, ή ακόμα και η μπανιέρα; Ομως όσο αντισεξουαλικό και αν ακούγεται το καλοκαιρινό σεξ μπορεί να έχει κάποιες επιπτώσεις στην υγεία μας.
Το καλοκαίρι, με τις ζεστές νύχτες του, συχνά μας βγάζει τις καλύτερες και πιο περιπετειώδεις επιθυμίες αγάπης και πάθους. Γιατί να κάνουμε σεξ στο κρεβάτι όταν υπάρχει η παραλία, η πισίνα, ή ακόμα και η μπανιέρα για να φιλοξενήσουν τις πιο ιδιωτικές μας στιγμές; Οσο αντισεξουαλικό και αν ακούγεται το καλοκαιρινό σεξ μπορεί να έχει κάποιες επιπτώσεις στην υγεία μας. Η Sally Law από το www.livescience.com μας δίνει συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να απολαύσουμε το καλοκαιρινό σεξ.
1. Χωρίς να θέλει να βάλει... πάγο στη φαντασία μας μας λέει ότι θα έπρεπε να σκεφτούμε κάτι πιο στεγνό, καθώς: Ενώ τα προφυλακτικά είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι συμβατά με τα λιπαντικά με βάση το νερό, δεν πρέπει να βυθιστούν εντελώς σε αυτό. Οι εταιρείες προφυλακτικών δεν κάνουν τεστ στα προϊόντα τους στο νερό και γι’ αυτό δεν μπορούν να εγγυηθούν για την αποτελεσματικότητά τους όταν χρησιμοποιούνται σε πισίνες, μπανιέρες ή σε άλλες υγρές συνθήκες.
«Αν και το αλάτι της θάλασσας δύσκολα θα είχε δυσμενείς επιπτώσεις στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα προφυλακτικά, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τα χημικά που χρησιμοποιούνται στις πισίνες (χλώριο και όζο για παράδειγμα) να προκαλέσουν φθορές», λέει στέλεχος της Durex στο LiveScience. Επίσης, οποιαδήποτε είδους θερμότητα θα μπορούσε να σπάσει το προφυλακτικό. Παράλληλα είναι πολύ δύσκολο να φορεθεί το προφυλακτικό μέσα στο νερό.
2. Μπορεί να είσαστε σε μονογαμική σχέση και να μην χρησιμοποιείτε προφυλακτικό. Και πάλι πρέπει να αποφεύγετε το σεξ στο νερό, καθώς από τις κακοσυντηρημένες πισίνες, τις μπανιέρες και τα Jacuzzis μπορείτε να κολλήσετε βακτήρια. Τέτοια βακτήρια, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις του γαστρεντερικού και του αναπνευστικού συστήματος, όπως επίσης πνευμονία και μόλυνση του αίματος μέσω κάποιας πληγής στο σώμα.
Επιπλέον τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση στο ουροποιητικό σύστημα και η τότε η σεξουαλική επαφή εμπεριέχει ρίσκο. Και αν νομίζετε ότι μόνο η παραλία σας έμεινε για να κάνετε σεξ, είστε γελασμένοι. Εκεί σας περιμένουν τα μικρόβια. Σύμφωνα με μελέτη του 2007 που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Environmental Science & Technology τα μικρόβια που υπάρχουν εκεί που σκάει το κύμα μπορεί να ανιχνευθούν στην άμμο, όπως επίσης όταν οι σύμβουλοι υγείας διαπιστώνουν μεγάλη αύξηση στα μικρόβια που υπάρχουν στους ωκεανούς και αυτά μπορεί να ανιχνευθούν στην άμμο.
Σύμφωνα με τους ερευνητές το 91% από τις παραλίες έχουν σε υψηλά επίπεδα εντερόκοκκο (ευθύνεται για την ουρολοίμωξη, την ενδοκαρδίτιδα και τη μηνιγγίτιδα) και στο 62% ανιχνεύθηκε το E. Coli, το οποίο όταν βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο νερό, μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα στο δέρμα ή μόλυνση στα αυτιά. Και αν όλα αυτά δεν σας έπεισαν ακούστε και το τελευταίο.
Το σεξ στην μπανιέρα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα γονιμότητας στους άνδρες. Ερευνα του 2007 από το Πανεπιστήμιο της California έδειξε ότι η ολική έκθεση του σώματος σε ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει μείωση της κινητικότας και παραγωγής του σπέρματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails