Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011
Torture Garden - all about
Το Torture Garden είναι το μεγαλύτερο Fetish / Body Art Club στον κόσμο. Έδρα του είναι το Λονδίνο και προσελκύει περισσότερους από 2.500 ανθρώπους σε κάθε event που κάθε φορά λαμβάνει χώρα και σε διαφορετική τοποθεσία. Παράλληλα το TG έχει εξελίχθη σε ένα από τα κορυφαία label φετιχιστικών ρούχων και εταιρεία παραγωγής σόου.
Η αρχή έγινε το 1990 όταν ο Άλαν Πέλινγκ και ο Ντέιβιντ Γουντ έκαναν το πρώτο πάρτυ τους.
Ο Άλαν ήταν dj και promoter σε εναλλακτικά club και ο Ντέιβιντ σκηνοθέτης και εικαστικός καλλιτέχνης, θαμώνας σε fetish clubs από το 1984. Έχοντας αμφότεροι βαρεθείτην ρετρό κατάσταση που επικρατούσε στους εναλλακτικούς χώρους θέλησαν να ξεκινήσουν κάτι πιο πλουραλιστικό που θα συνδύαζε progressive μουσική, διαφορετικές τοποθεσίες, μόδα, σόου, αγορά κα. Στο πρώτο event παραβρέθηκαν 100 άνθρωποι ωστόσο μέχρι το 5ο είχαν γίνει 500. Σήμερα, 20 χρόνια μετά το TG έχει αποκτήσει φανατικό κοινό
που αποτελείται από εναλλακτικούς, γκοθάδες, σαδομαζοχιστές, φετιχιστές, straight, gay και ότι μπορεί να βάλει ο νους σας. Φυσικά και τα σόου είναι ανάλογα του χαρακτήρα του κοινού γι αυτό και υπάρχει τεράστια ποικιλία.
Πως προέκυψε η ονομασία:
Torture Garden, δλδ κήπος των βασανιστηρίων είναι ο τίτλος της νουβέλας του Οκτάβιου Μιρμπό που εκτυλίσσεται σε ένα κινέζικο κήπο βασανιστηρίων. Ο Άλαν και ο Ντέιβιντ διάλεξαν την ονομασία αυτή λόγο των εξωτικών και γεμάτων μυστήριο εικόνων που δημιουργεί το σύγγραμμα.
Με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να χρησιμοποιούν μόνο τα αρχικά (TG) γιατί όπως εξηγούν οι διοργανωτές «είναι πιο σύντομο και δεν τρομάζει τον διευθυντή της τράπεζας».
Η επιμονή του δίδυμου, ο πρωτοποριακός χαρακτήρας των event, οι εντυπωσιακοί καλλιτέχνες που συμμετείχαν και το σταθερό κοινό που ξεπέρασε τα 1200 άτομα μέχρι τα τέταρτα γενέθλια άνοιξαν τον δρόμο για ακόμα μεγαλύτερες παραστάσεις. Φιλοξενήθηκαν μέχρι και στο φημισμένο Ministry Of Sound. Τα φετίχ είχαν πάψει πια να είναι κάτι το περιθωριακό. Είχαν εξελιχτεί με μόδα και mainstream. Νωρίτερα, στα 80ς ακόμα και το να φορούσε κάποιος rubber ρούχα θεωρούταν ακραία και επικίνδυνη δραστηριότητα!
Σόου που έγραψαν ιστορία
Βλέποντας κάποιοι στην Ελλάδα τα σόου του TG πολύ εύκολα μπορούν να τα χαρακτηρίσουν extreme, υπερβολικά, ανώμαλα κλπ. Οι ίδιοι που θα εκφρασούν κατά αυό τον τρόπο προσκυνάνε το μεγαλείο της Dita von Teese και τον ανατρεπτικό χαρακτήρα των Tiger Lillies. Ε, ας τους ενημερώσουμε λοιπόν πως αυτοί οι καλλιτέχνες (όπως και πολλοί άλλοι ευρύτατα γνωστοί και αποδεκτοί) πήραν μέρος στα σόου του TG.
Απαράβατος νόμος
Πολλοί clubbers, μετά την παρθενική τους συμμετοχή σε TG, περιέγραψαν την εμπειρία τους σαν είσοδο σε άλλο κόσμο. Σαν σκηνή από ταινία, σαν φαντασίωση όπου ο καθένας μπορεί να είναι αυτό που θέλει.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν αυστηρότατοι νόμοι. Νόμοι που για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν υπάρχουν στα περισσότερα vanilla event. Απαγορεύεται ρητά να αγγίξεις κάποιον/α χωρίς την συναίνεση του. Φυσικά το ίδιο ισχύει για κάθε μορφή παρενόχλησης. Αν παραβιάσεις τους βασικούς κανόνες δεν υπάρχει διάλογος, οι υπευθυνοι απλά σε οδηγούν στην έξοδο. Αυτά ισχύουν για όλα τα μεγάλα fetish clubs που σέβονται την ιδεολογία τους γι αυτό και είναι και τα πιο ασφαλή (σε αντίθεση με την εικόνα που μπορεί να δίνουν οι εκκεντρικές εμφανίσεις των θαμώνων σε συνδυασμό με τον σεξουαλικό χαρακτήρα των parties).
πηγή : www.ipanic.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου