-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο

Από αρχαιοτάτων χρόνων είχε δοθεί μεγάλη έμφαση στις «τροφές της Αφροδίτης». Στην αρχαία Κίνα κατανάλωναν βότανα και ροφήματα, στην προϊστορική Αμερική είχαν λατρέψει τη σοκολάτα και στις χώρες της Μεσογείου έτρωγαν «θαυματουργούς» καρπούς (καρύδια, κουκουνάρια κ.ά.) και βολβούς.

Η ερωτική επιθυμία επηρεάζεται από ψυχολογικούς αλλά και από φυσιολογικούς παράγοντες. Μελέτες έχουν δείξει ότι το σχήμα, το μέγεθος, η γεύση, το άρωμα, ακόμη η υφή ενός τροφίμου μπορεί να δράσουν συνειρμικά και να δώσουν ερεθίσματα για τη διέγερση της ερωτικής επιθυμίας. Εκτός από τα αντιληπτά με τις αισθήσεις χαρακτηριστικά της, μία τροφή μπορεί να περιέχει συστατικά και ουσίες που επηρεάζουν τη φυσιολογία του οργανισμού ώστε να αυξάνεται η ερωτική διάθεση.

Τα συστατικά του έρωτα

Η ερωτική διάθεση και η σεξουαλική δραστηριότητα συνδέονται άμεσα με την εγκεφαλική δραστηριότητα. Οι νευροδιαβιβαστές (ουσίες που μεταφέρουν μηνύματα από και προς τον εγκέφαλο) είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στην ενεργοποίηση της σεξουαλικής διάθεσης. Οι νευροδιαβιβαστές αποτελούνται κυρίως από αμινοξέα, οπότε οι πρωτεϊνούχες τροφές (π.χ. τυρί, κρέας, γάλα, αυγά) που μας δίνουν τα αμινοξέα είναι απαραίτητες για τη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β παίζουν βασικό ρόλο στη δράση των νευροδιαβιβαστών. Επίσης η βιταμίνη C, το μαγνήσιο και το σελήνιο συμβάλλουν στην προστασία των νευροδιαβιβαστών από τις βλάβες.

Η βιταμίνη Ε είναι η βιταμίνη η οποία συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων του αίματος ενώ έχει άμεση επίδραση στη σεξουαλική λειτουργία και τη γονιμότητα.

Ένα γεύμα σε ένα ρομαντικό περιβάλλον μπορεί να σας «ανεβάσει» ερωτικά. Ένα μπολ γεμάτο λειωμένη σοκολάτα, τραγανά, τριμμένα καρύδια και ψιλοκομμένη, γλυκιά μπανάνα μπορεί να σας χαρίσει μια δυνατή ερωτική βραδιά...

Προτιμείστε λοιπόν: θαλασσινά, καρπούζι, σοκολάτα, ξηροί καρποί, αβοκάντο και μπανάνες.

πηγή : www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails