-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Όσοι δε βιάζονται στο σεξ είναι πιο ευτυχείς

Αν η μαμά σας σάς έλεγε ότι δεν πρέπει να παίρνετε βιαστικές αποφάσεις και να μην προχωράτε γρήγορα στις σχέσεις σας, φαίνεται πώς είχε δίκιο.
Τουλάχιστον, με αυτήν την άποψη συμφωνούν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Cornell των.... ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτούς οι σχέσεις που προχωρούν αργά και με σταδιακά βήματα έχουν καλύτερη κατάληξη στο τέλος.
 Η ομάδα των ερευνητών διεξήγαγε για έρευνα σε πάνω από 600 ζευγάρια και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι περίμεναν κάποιο διάστημα μέχρι να κάνουν σεξ, ήταν περισσότερο ευτυχισμένοι μακροπρόθεσμα!
 Όπως αναφέρουν στην έρευνά τους, η καθυστέρηση του… σεξ, έδινε στα ζευγάρια περισσότερο χρόνο για να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο καλύτερα και να «δουλέψουν» επάνω στη σχέση τους και τους συμβιβασμούς που έπρεπε να κάνουν ο καθένας από την πλευρά του.
Χωρίς αυτήν την περίοδο, όπου τα ζευγάρια επιδίδονται μόνο στο… φλερτ, η κρίση τους μπορεί να μην είναι καθαρή, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε μακροχρόνιες σχέσεις που κατά βάθος δεν τους ικανοποιούν.
 «Η πρώιμη προ-συζυγική σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ποιότητα της σχέσης.
 Το διάστημα που το ζευγάρι ερωτοτροπεί και φλερτάρει είναι το καταλληλότερο για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη σχέση του, να αναληφθούν δεσμεύσεις και να χτιστεί η συναισθηματική και σωματική οικειότητα» αναφέρουν.
 Από τα 600 ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα το ένα τρίτο δήλωσε ότι περίμεναν ένα μήνα για να κάνουν σεξ από την ημέρα γνωριμίας τους, ενώ το 28% αυτών περίμενε τουλάχιστον έξι μήνες.
 Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι οι γυναίκες που περίμεναν για να κάνουν σεξ ήταν περισσότερο χαρούμενες και μάλιστα το αίσθημα πληρότητας και χαράς αυξανόταν σε όσες περίμεναν τουλάχιστον έξι μήνες, οι οποίες ανέφεραν ότι και η σεξουαλική τους ζωή ήταν καλύτερη. Το ποσοστό αυτό ήταν βέβαια μικρότερο για τους άντρες, αλλά όσοι είχαν την υπομονή να περιμένουν λίγο καιρό για να κάνουν σεξ με τη σύντροφό τους είχαν στην πορεία… λιγότερη γκρίνια και καυγάδες στο κεφάλι τους!

 πηγή : www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails