-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ο κόσμος της μόδας, όπως τον είδε (και τον έγδυσε) ο Helmut Newton, σε μια αναδρομική έκθεση


Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από την Τρίτη (13/11) ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της σε όλους όσους θέλουν να θαυμάσουν τα έργα ενός από τους πιο σπουδαίους και ανατρεπτικούς φωτογράφους του 20ου αιώνα. Του Helmut Newton. Μόδα, γυμνό, σεξ, χιούμορ, βία, ομορφιά, πορτραίτο.
Αυτές είναι μερικές από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν το έργο του Γερμανού φωτογράφου Helmut Newton, του οποίου η έκθεση φτάνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση. από τις 13/11 μέχρι τις 3 Μαρτίου του 2013. Πρόκειται για φωτογραφίες- σύμβολα, που έχουν σημαδέψει τα editorial μόδας, καταρρίπτοντας τους περιορισμούς της φωτογραφίας.
 Οι φωτογραφίες του έχουν προκλητικό ερωτισμό και οι γυναίκες που πρωταγωνιστούν μετατρέπονται σε φετίχ. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση θα περιλαμβάνει 196 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες του καλλιτέχνη από όλες τις μεγάλες θεματικές ενότητες των έργων του.


Oι σειρές με τους τίτλους A gun for Hire, Fired, Villa d’ Este, Habillé/Déshabillé, Domestic Nudes, καθώς και αρκετά από τα πολλά πορτραίτα ανθρώπων της μόδας και του θεάματος θα είναι μεταξύ των εκθεμάτων.
 Σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται και οι 21 φωτογραφίες των οποίων οι διαστάσεις τους ξεπερνούν τα δύο μέτρα ύψος με τα περίφημα μεγάλα γυναικεία γυμνά του, τα οποία αποτελούν μία ενότητα που άρχισε να δουλεύει από το 1980.
Πηγή έμπνευσής του; Οι φωτογραφίες των αστυνομικών ταυτοτήτων των τρομοκρατών, που έδρασαν τη δεκαετία του '70 στη Γερμανία, έτσι όπως τις μεγέθυναν και τις διοχέτευαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι δικαστικές αρχές.



Ο ίδιος ο Helmut είχε δηλώσει στο παρελθόν πως δε θεωρεί πως κάνει τέχνη, (ακόμη κι αν ο ίδιος ο χώρος της τέχνη δείχνει να πιστεύει το αντίθετο).
"Αυτό που κάνω φωτογραφίζοντας πρόσωπα, είναι να σαγηνεύω και να διασκεδάζω. Ορισμένοι φωτογράφοι κάνουν τέχνη. Εγώ δεν ανήκω σε αυτούς.
Εγώ είμαι απλώς ένας μισθωμένος εκτελεστής. Λατρεύω τη χυδαιότητα. Με έλκει αφάνταστα η κακογουστιά, που τη θεωρώ πιο διεγερτική από το καλό γούστο, το οποίο, στην πραγματικότητα, δεν αποτελεί παρά τυποποίηση του βλέμματος".



Η έκθεση θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου & ώρα 20:00, στον εκθεσιακό χώρο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ" στο -1 της Στέγης.

 πηγή : www.cosmo.gr

1 σχόλιο:

  1. μα καλα τωρα βρηκες να μας το πης ρε παιδι μου που τελειωνει η εκθεσι. αυτα τα λενε πιο νωρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails