-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Το μασάζ θωρακίζει την υγεία

Επιπλέον λόγους να απολαμβάνουν το μασάζ έχουν πλέον οι λάτρεις της τεχνικής που οδηγεί στην απόλυτη χαλάρωση. Μελέτη που έγινε στο Τμήμα Ψυχιατρικής και Νευροεπιστημών του νοσοκομείου «Κέδροι του Σινά» στο Λος Αντζελες έδειξε ότι το μασάζ δεν βοηθά μόνο στη χαλάρωση, αλλά μειώνει την ποσότητα των ορμονών του στρες στην κυκλοφορία του αίματος και ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από λοιμώξεις και ασθένειες.

Τα δεδομένα που συγκέντρωσε ο συντονιστής της μελέτης Μαρκ Ράπαπορτ προέρχονται από είκοσι εννέα υγιείς εθελοντές, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν υποβληθεί σε σουηδικό μασάζ, για 45 λεπτά, ενώ άλλοι υποβλήθηκαν σε «ήπιο» μασάζ για το ίδιο χρονικό διάστημα. Το σουηδικό μασάζ, που είναι πολύ δημοφιλές στην Ευρώπη, είναι μια τεχνική που συνδυάζει χτυπήματα, κινήσεις σαν ζύμωμα, αλλά και απαλές κινήσεις που ανακουφίζουν από την ένταση και τον πόνο.
  
Για να κατανοήσει τις πραγματικές επιπτώσεις των δύο τύπων μασάζ στο σώμα, ο Ράπαπορτ είχε βάλει στους εθελοντές ένα φλεβικό καθετήρα για δειγματοληψία αίματος. Οι εθελοντές μετά την εισαγωγή του αναπαύονταν για μισή ώρα και στη συνέχεια συλλέγονταν δείγματα στου αίματος. Τα πρώτα δείγματα λαμβάνονταν πέντε και ένα λεπτό πριν από το μασάζ. Δειγματοληψία γινόταν και στο τέλος του μασάζ, μετά από 1, 5, 10, 15, 30 και 60 λεπτά.

Τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι το μασάζ όχι μόνο χαλαρώνει και προσφέρει αίσθημα ευεξίας, αλλά ωφελεί επίσης την υγεία. Το «ήπιο» μασάζ διαπιστώθηκε πως είχε ευεργετική δράση, ακόμη πιο ευεργετικό όμως ήταν το σουηδικό. 
«Το σουηδικό μασάζ αύξησε τον αριθμό και το ποσοστό των κυκλοφορούντων λεμφοκυττάρων - τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που μας υπερασπίζουν από λοιμώξεις και ασθένειες. Επίσης, μείωσε δραματικά τα επίπεδα της αργινίνης-βαζοπρεσίνης, ορμόνης που εμπλέκεται με την επιθετική συμπεριφορά και προκαλεί αύξηση της κορτιζόλης, της ορμόνη του στρες» δήλωσε ο ερευνητής, προσθέτοντας ότι πρέπει να υιοθετήσουμε το μασάζ όχι μόνο για να αδυνατίσουμε, όπως συνηθίζεται, αλλά και για να διατηρούμε την καλή υγεία μας.
  

πηγή : http://www.blogotsarka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails