-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Αράδες για άνδρες: Πέντε απολύτως ανδρικά βιβλία για την παραλία

Αφού θα πάρεις ένα βιβλίο μαζί σου στην παραλία για να περάσεις εκείνο το βαρετό τρίωρο που η κοπέλα σου περνάει από το στάδιο του medium στο well done, φρόντισε αυτό το βιβλίο να είναι ενδιαφέρον και να μην ντρέπεσαι να το έχεις στα χέρια σου.
Η εφημερίδα δεν είναι αποδεκτή στην παραλία. Δεν έχει σημασία που ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση στον Λόταρ Ματέους να ξαναφορέσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Η παραλία θέλει βιβλίο. Και για να μην κυνηγάς τις σελίδες του όταν φυσήξει το πρώτο αεράκι και για να καλλιεργήσεις το πνεύμα σου παρέα με μια μπίρα.
Να μην αναφέρω καν πόσο πιο ωραίος τυπάς φαίνεσαι στις κοπέλες τριγύρω αν αντί να κοπανάς όλη μέρα ένα μπαλάκι, διαβάζεις ένα ενδιαφέρον βιβλίο. Και να δεις που ακόμα κι αν δεν είσαι βιβλιοφάγος, αν ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω βιβλία, θα το ευχαριστηθείς κιόλας.

Women του Charles Bukowski
32193204194120011577.jpg
Η ζωή ενός πρώην ταχυδρομικού υπαλλήλου, νυν ποιητή, ο οποίος περνά τη ζωή του αφιερωμένος στη συγγραφή, το αλκοόλ και τις γυναίκες. Μέσα από την φτωχική αλλά πληθωρική ζωή του, ο αναγνώστης ταυτίζεται με τον νικημένο από τα πάθη ήρωα και φθονεί μια ζωή που μόνο ένας ροκ σταρ θα μπορούσε να ζήσει.

I spit on your graves του Boris Vian
71392514620366806380.jpg
Από τα πιο σκληρά αντιρατσιστικά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει. Ο Βιάν κρύφτηκε για πολλά χρόνια πίσω από μια ψεύτικη ταυτότητα για να γλιτώσει την κατακραυγή της «λευκής» Αμερικής. Ο λόγος του, λιτός και δυναμικός, περιγράφει τη ζωή ενός νεαρού που οργανώνει την εκδίκησή του απέναντι στην ρατσιστική Αμερική.

God hates us all του Hank Moody
34939282673785961753.jpg
Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο γράφτηκε παράλληλα με τη δημιουργία της απόλυτα ανδρικής σειράς των τελευταίων 5 ετών, του Californication. Είναι το βιβλίο του πρωταγωνιστή της σειράς Hank Moody (που υποδύεται ο Dave Duchovny), το οποίο μιλάει για τη ζωή ενός νεαρού που τα βρίσκει σκούρα στη ζωή πριν ανακαλύψει τις γυναίκες, τα ναρκωτικά και την ενήλικη ζωή. Βεβιασμένη λίγο ιστορία η οποία όμως δεν παύει να είναι αστεία και ενδιαφέρουσα.

Λοστρέ του Λένου Χρηστίδη
69724166605525433978.jpg
Αυτό που καταφέρνει ο ταλαντούχος Έλληνας συγγραφέας, είναι να συνδυάσει κυρίαρχες ανδρικές σκέψεις μέσα στις ιστορίες μια ολόκληρης παρέας. Έρωτας, στρατιωτική θητεία, χαβαλές, ναρκωτικά, όλα αριστοτεχνικά δεμένα σε ένα απολαυστικό και ξεκαρδιστικό αφηγηματικό διήγημα, παράδειγμα προς μίμηση για τους σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες.

Fear and Loathing in Las Vegas του Hunter S. Thompson
41427390467489756257.jpg
Η αντίδραση στο βιβλίο ήταν τόσο πουριτανή όσο και η Αμερική των περασμένων δεκαετιών. Το βιβλίο περιγράφει ένα ταξίδι δύο ανδρών στην πόλη του Λας Βέγκας. Ένα ταξίδι που αρχίζει και τελειώνει στην εξερεύνηση των ναρκωτικών και των παρενεργειών τους στο σώμα και τη σκέψη των ηρώων. Η ομώνυμη ταινία με τον Τζόνι Ντεπ είναι λίγη μπροστά στην περιγραφική γλώσσα του Thompson.

πηγή : www.men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails