-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ερωτικά επιδόρπια

Σύμφωνα με τη διάσημη Αμερικανίδα κριτικό εστιατορίων και συγγραφέα, Γκάελ Γκριν, το καλό φαγητό είναι σαν το καλό σεξ: όσο πιο πολύ έχεις, τόσο πιο πολύ θέλεις. Το αξίωμα αφορά, φυσικά, και το επιδόρπιο με κάποια φρούτα και ένα, τουλάχιστον, γλυκό να κατέχουν τα αφροδισιακά πρωτεία! Ακολουθώντας το savoir faire του σερβιρίσματος, ας ξεκινήσουμε από τα φρούτα πριν περάσουμε στο γλυκό. Τα μήλα βρίσκονται -δικαίως!- στην κορυφή της σχετικής λίστας. Οχι τόσο για τη συμβολή τους (στην υγεία), αλλά για το συμβολισμό τους (στο σεξ). Ας μη ξεχνάμε ότι υπήρξε ο «απαγορευμένος καρπός» του Παραδείσου -μια αλληγορία της σαρκικής ηδονής που έγινε αφορμή να εκδιωχθεί το γνωστό ζεύγος από τον κήπο της αγνότητας. Στο Μεσαίωνα, τα μήλα απέκτησαν ένα παράξενο αφροδισιακό ρόλο. Σύμφωνα με ένα θρύλο, αν μια γυναίκα κοιμόταν με ένα μήλο... στη μασχάλη και το επόμενο πρωί έπειθε, ως άλλη Εύα, το σύντροφό της να το φάει, θα την ερωτευόταν δια παντός!

Ενα άλλο φρούτο με συμβολικές, αλλά και ουσιαστικές ιδιότητες, είναι η μπανάνα. Εκτός από την προφανή ομοιότητά της με το ανδρικό μόριο (πράγμα που την κάνει έναν από τους αρχαιότερους «δονητές»... άνευ ρεύματος ή μπαταρίας), περιέχει μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνη Β. Στοιχεία ουσιώδη, δηλαδή, για την παραγωγή σεξουαλικών ορμονών. Περιέχει επίσης ενώσεις χηλικών μετάλλων που λέγεται ότι υποβοηθούν την ανδρική λίμπιντο. Περνώντας στα ροδάκινα έχουμε μια ερωτική... υπόμνηση από το σαγηνευτικό σχήμα τους που θυμίζει γυναικεία οπίσθια. Περιέχουν κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και βιταμίνες Α και C -όλα ισχυρά τονωτικά των ερωτικών επιδόσεων. Το μάνγκο, από την πλευρά του, είναι ο βασιλιάς των αφροδισιακών φρούτων στη Νοτιανατολική Ασία. Ιδίως οι Ινδοί, αποτελούν τους πιο πιστούς οπαδούς, επειδή θεωρούν ότι αυξάνει τη λίμπιντο και το γεύονται πριν αρχίσουν τα προκαταρκτικά της ερωτικής πράξης (συνήθεια ανάλογη με το δικό μας... ορεκτικό από μέλι και καρύδια). Στην πραγματικότητα το μάνγκο περιέχει συστατικά που μιμούνται τα οιστρογόνα, με αποτέλεσμα να αυξάνει την ερωτική διάθεση και στα δύο φύλα.

Η φράουλα έχει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα αφροδισιακά φρούτα. Κόκκινη και με σχήμα καρδιάς, δίκαια παραπέμπει στο πάθος του έρωτα. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι πίστευαν ότι τρώγοντας φράουλες αυξανόταν η διάθεσή τους για σεξ. Για αυτό, τις χρησιμοποιούσαν ως σύμβολο της θεάς του έρωτα Αφροδίτης. Σύμφωνα με μια παλιά γαλλική παράδοση, σερβίριζαν στους νεόνυμφους ένα είδος κρύας σούπας από φράουλα για να πάει καλά η βραδιά. Μέχρι σήμερα παραμένει το ιδανικό φρούτο για να ταΐσετε με το χέρι τον/την σύντροφό σας στη διάρκεια των ερωτικών παιχνιδιών. Βουτηγμένη, μάλιστα, σε σοκολάτα γίνεται ένα από τα πιο αποτελεσματικά «όπλα» αποπλάνησης. Φθάνοντας στο γλυκό και μιλώντας για τη σοκολάτα, θα πρέπει εξαρχής να τονίσουμε την πρωτοκαθεδρία της στα αφροδισιακά επιδόρπια. Ισως για αυτό οι Αζτέκοι την ονόμαζαν «τροφή των Θεών». Αντίθετα, το Μεσαίωνα απαγορευόταν η βρώση της σε κάποια μοναστήρια για αποφυγή σκανδαλισμού των μοναχών. Η σοκολάτα τονώνει τον οργανισμό και αυξάνει την ερωτική επιθυμία, πράγμα που το έχουμε δει και σε ταινίες όπως «Σοκολάτα σε καυτό νερό», «Chocolat» κ.ά. Το γεγονός οφείλεται στα συστατικά της που πιστεύεται ότι επηρεάζουν τους νευροδιαβιβαστές, καθώς και σε ένα αλκαλοειδές, τη θεοβρωμίνη, που μοιάζει με την καφεΐνη. Περιέχει επίσης τη φαινυλαιθυλαμίνη, ένα χημικό συστατικό που ελευθερώνει την ντοπαμίνη στα κέντρα ηδονής του εγκεφάλου συμβάλλοντας σημαντικά στην οργασμική κορύφωση.

πηγή : www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails