-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Νέα - εκδηλώσεις!!!


Τι είναι το WORLDNAKEDBIKERIDE (WNBR) – Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία ;
Το World Naked Bike Ride είναι ένα διεθνές κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά το 2004. Συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, στις οποίες διοργανώνεται σε ετήσια βάση η Γυμνή Ποδηλατοδρομία για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί, την εξάρτηση μας από το πετρέλαιο, την οικολογία, την απενοχοποίηση του γυμνού σώματος. Στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουνίου του 2008 και στην συνέχεια στις 4 Ιουνίου 2009.
Γιατί ΠΟΔΗΛΑΤΟ;
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΡΥΠΑΝΣΗ
Γιατί συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος χωρίς να εκπέμπουμε ρύπους.
ΥΓΕΙΑ - ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Γιατί ασκούμαστε καταπολεμώντας την καθιστική ζωή, που ευθύνεται για τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα υγείας και την τάση παχυσαρκίας του άνθρωπου της πόλης.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ - ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
Γιατί έχουμε κουραστεί από τις ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων, το κυνήγι αναζήτησης στάθμευσης, τον χαμένο χρόνο, τα νεύρα και τις κλήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γιατί κάνουμε καλό στην τσέπη μας με μηδενικό κόστος μετακίνησης και στάθμευσης και απεξαρτόμαστε από την χρήση και το κόστος του πετρελαίου σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Γιατί είναι υπέροχη εμπειρία να κάνεις ποδήλατο! Γιατί όταν πήγαμε στο Άμστερνταμ, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στη Στοκχόλμη, στο Στρασβούργο μας άρεσαν τα απελευθερωμένα πεζοδρόμια, οι πλατείες και οι ποδηλατόδρομοι, και αναρωτηθήκαμε γιατί να μην είναι έτσι και στην Ελλάδα.
Τι ΘΕΛΟΥΜΕ;
Πράσινη πόλη με μητροπολιτικό πάρκο, ελεύθερους καταπράσινους χώρους και βιώσιμη κινητικότητα με πεζοδρομημένο κέντρο, ΤΡΑΜ και Θαλάσσια Συγκοινωνία και ΟΧΙ σε υποθαλάσσια αρτηρία αυτοκινήτων.
Νομοσχέδιο για το Ποδήλατο ώστε να εντάσσεται σε όλες τις κυκλοφοριακές μελέτες και υποδομές.
Οικονομικά κίνητρα για τη χρήση ποδηλάτου με επιδοτήσεις και μειώσεις στο ΦΠΑ.
Ασφαλές και ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων από τις ανατολικές και δυτικές συνοικίες προς το κέντρο.
Ευνοϊκές ρυθμίσεις στον Κ.Ο.Κ για την διευκόλυνση κυκλοφορίας του ποδηλάτου.
Σταθμοί ενοικίασης και στάθμευσης ποδηλάτων σε όλη την πόλη.
Μεταφορά ποδηλάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΟΑΣΘ-ΟΣΕ-ΚΤΕΛ.. ) και στο υπό κατασκευή ΜΕΤΡΟ με ειδικό βαγόνι.
Εκπαιδευτικά προγράμματα για τη διάδοση της χρήσης ποδηλάτου.
Γιατί ΓΥΜΝΟΙ;
·Γιατί έχει αντιστραφεί η έννοια της αξιοπρέπειας και πλέον θεωρούμε το γυμνό σώμα αναξιοπρεπές και τον οδηγό του αυτοκινήτου που ρυπαίνει, αξιοπρεπή.
·Γιατί το σώμα μας είναι ό, τι πιο φυσικό έχουμε και είναι σίγουρα πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας.
·Γιατί θέλουμε να αφυπνίσουμε τόσο τους πολίτες όσο και την πολιτεία για τη χρήση του ποδηλάτου ως Μέσο Μετακίνησης.
Μόνο ΓΥΜΝΟΙ;
Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε!Oπως σας γέννησε η μητέρα φύση, με body-painting, φυσική διακόσμηση, μαγιό, μάσκες, περούκες, αξεσουάρ, πολύ κέφι και φαντασία. Νοιώστε Ελεύθερα !
ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ;
Η 3η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 στις 20.00 το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η ώρα συγκέντρωσης και προετοιμασίας θα είναι μερικές ώρες πριν, σε μέρος που θα ανακοινωθεί στη σελίδα μας. Γίνετε μέλη και δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και προβολές ενημέρωσης καθώς και όλα μας τα νέα.
links www.worldnakedbikeride.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails