-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ποια ήταν η πρώτη ταινία πορνό;

Με τον όρο πορνογραφία ή πορνό αναφερόμαστε εν γένει στην αναπαράσταση σεξουαλικών πράξεων, λεκτικά ή μέσω εικόνων, με υπερβολικό τονισμό των γενετήσιων στοιχείων και με κύριο σκοπό την σεξουαλική διέγερση του ατόμου.


Το φιλμ Le Coucher de la Marie ή Bedtime for the Bride είναι η πρώτη(;) πορνογραφική ταινία (Γαλλική), τραβηγμένη το 1896, σε παραγωγή Eugène Pirou και σκηνοθεσία Léar (Albert Kirchner). Η αρχική διάρκεια της ήταν επτά λεπτά αλλά με τα χρόνια έχουν μείνει στα Γαλλικά αρχεία μόνο δύο. Πρωταγωνιστές ήταν η Louise Willy με έναν άγνωστο.

Η παλιότερη τώρα καταγεγραμμένη πορνογραφική ταινία (αφού τα δυο λεπτά της Le Coucher de la Marie δεν θεωρούνται πλέον πορνογραφικό υλικό) χρονολογείται από το 1908 και είναι το Γαλλικό φιλμ A L'Ecu d'Or ou la bonne auberge που πραγματεύεται τη συνεύρεση ενός κουρασμένου στρατιώτη με την υπηρέτρια ενός πανδοχείου.


Έχουμε ακόμα όμως και το Αργεντίνικο φιλμ El Satario που πιθανόν να είναι ακόμη παλιότερο καθώς η χρονολόγηση του πιθανολογείται κάπου ανάμεσα στο 1907 και το 1912. Αν ισχύει δηλαδή το 1907 είναι πιο παλιό από το A L'Ecu d'Or ou la bonne auberge (1908).

Όποια και από τις τρεις να είναι η παλιότερη ταινία πορνό, οι ταινίες αυτού του είδους διαδόθηκαν πολύ στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, όπου συχνά προβάλλονταν σε οίκους ανοχής. Εκατοντάδες ακόμα ταινίες γυρίστηκαν τα μετέπειτα χρόνια αλλά εξαιτίας της λαθραίας φύσης του εγχειρήματος είναι δύσκολο να βρεθούν ακριβείς πληροφορίες για αυτές.

πηγή : stoklari.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails