-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Σε εταιρείες διανομής πορνό επενδύει η σουηδική εκκλησία

Lund, Σουηδία - Παρά την αρνητική στάση της εκκλησίας της Σουηδίας απέναντι στην πορνογραφία, η επισκοπή της πόλης Lund αποφάσισε να επενδύσει σε εμπορικές επιχειρήσεις που διανέμουν υλικό για ενήλικες, όπως η MTG που απ’ το κανάλι TV 1000 μεταδίδει ταινίες πορνό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των οικονομικών της επισκοπής Stefan Skoog, αν και η εκκλησία θα προτιμούσε να μη βάλει τα χρήματά της σε τέτοιες επιχειρήσεις, η φύση των σύγχρονων επενδύσεων περιορίζει κατά πολύ τις επιλογές της.

«Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις εταιρείες που να είναι τελείως καθαρές», λέει, και προσθέτει ότι απ’ το να μην επενδύσει καθόλου σε εταιρείες όπως η MTG, η εκκλησία προσπαθεί να αλλάξει το προφίλ της εκ των έσω.

Αν η εκκλησία διάλεγε μόνο «καθαρές» επιχειρήσεις, τότε αυτές που θα έμεναν να διαλέξει θα ήταν πολύ λίγες.

«Είναι επίσης πολύ δύσκολο να ξέρει κάποιος πού να βάλει τη διαχωριστή γραμμή», λέει, και συμπληρώνει πως «όλες οι επενδύσεις έχουν αυτό το πρόβλημα, αφού πάντα είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν με ανήθικο τρόπο».

Την τολμηρή όμως αυτή επενδυτική κίνηση δεν τη βλέπουν με καλό μάτι οι κάτοικοι της περιοχής. Ένας τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός ζήτησε τη γνώμη τους.

«Είναι προβληματική κίνηση», είπε κάποιος. «Θα προτιμούσα η εκκλησία της Σουηδίας να έβαζε τα κεφάλαιά της σε εταιρείες που δεν ασχολούνται με τέτοια πράγματα».

«Είναι εντελώς απαράδεκτο. Η εκκλησία θα έπρεπε να ακολουθεί τις χριστιανικές αξίες που πρεσβεύει και να είναι παράγοντας ηθικής στην κοινωνία», είπε κάποιος άλλος.

Παρά τις αντιδράσεις, ο Stefan Skoog καθησύχασε τους πιστούς λέγοντας ότι η εκκλησία επενδύει με τον ηθικότερο δυνατό τρόπο.

Κι ενώ προκαλεί κάποια εντύπωση ότι η σουηδική εκκλησία, που χρονολογείται απ' το 1526, είναι η μεγαλύτερη Λουθηρανική κοινότητα στον κόσμο και πέρυσι χειροτόνησε δημόσια τον πρώτο δηλωμένο ομοφυλόφιλο επίσκοπο, έχει έναν οικονομολόγο και όχι ιερέα να μιλάει για ζητήματα εκκλησιαστικής ηθικής, το γεγονός ότι ο Skoog δεν προχώρησε σε διάψευση και αμέσως μετά σε διακοπή κάθε συνεργασίας με την MTG και άλλες τέτοιες επιχειρήσεις προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση.

πηγή : www.bourdela.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails