-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Το ομαδικό σεξ και οι παράλληλοι σύντροφοι, βλάπτουν σοβαρά την υγεία!

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα κατέληξαν πρόσφατα Ολλανδοί ερευνητές. Σύφωνα με αυτό, όσοι αλλάζουν τους ερωτικούς συντρόφους σαν τα πουκάμισα, ή προτιμούν το… ομαδικό σεξ, έχουν υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη πληθυσμιακή ομάδα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Μάλιστα σύμφωνα μετα γενικά στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ερευντές, κανείς δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι και ζευγάρια αρέσκονται στο ομαδικό ή παράλληλο σεξ, υπολογίζονται όμως σε εκατομμύρια παγκοσμίως!

Η αφορμή για την έρευνα!
Οι επιστήμονες από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Νότιου Λίμπουργκ, στην Ολλανδία, αφού μελέτησαν χιλιάδες εθελοντές, ανακοίνωσαν ότι οι ετεροφυλόφιλοι πολυγαμικοί άνω των 40 ετών προσβάλλονται πολύ συχνότερα από κάθε άλλη ομάδα υψηλού κινδύνου από νοσήματα, όπως ο έρπης, το AIDS, η βλεννόρροια και τα χλαμύδια.

Όπως εξήγησε μία εκ των ερευνητών, η Ανν-Μαρί Νίκαμπ, η μελέτη ξεκίνησε από την παρατηρητικότητα των γιατρών στην καθημερινή πρακτική τους! “Στην καθημερινή, κλινική πρακτική μας, είχαμε αρχίσει να παρατηρούμε ότι πολλοί ετεροφυλόφιλοι ασθενείς μας, οι οποίοι δήλωναν ότι τους αρέσει να έχουν πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους, έμοιαζαν να προσβάλλονται πιο συχνά από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα”.

Αρχικά, οι επιστήμονες αναζήτησαν επιστημονικά στοιχεία για το θέμα, για να διαπιστώσουν αν επρόκειτο για σύμπτωση ή όχι. “Είδαμε ότι δεν υπήρχαν επιστημονικά στοιχεία, αφού οι άνθρωποι αυτοί είναι ένα “κρυφό” κομμάτι της κοινωνίας, της επιστήμης και των υπηρεσιών Υγείας”.

Κάπως έτσι, οι ερευνητές αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους μελέτη. Μελετώντας στοιχεία από σχεδόν 9.000 ασθενείς οι οποίοι είχαν επισκεφθεί τρεις ολλανδικές Κλινικές Σεξουαλικώς Μεταδιδομένων Νοσημάτων, είδαν ότι ο ένας στους τρεις, ποσοστό 12%, ανέφεραν πως ήταν πολυγαμικοί και είχαν μέση ηλικία 43 ετών.

Οι εκδιδόμενες γυναίκες, ήταν πιο υγιείς!
Τα συμπεράσματά τους, άκρως αποκαλυπτικά: το 55% των κρουσμάτων χλαμυδίων και βλεννόρροιας καταγράφηκαν στους ετεροφυλόφιλους πολυγαμικούς 40άρηδες, την στιγμή που στους ομοφυλόφιλους καταγράφηκε το 31%. Τα κρούσματα ήταν περισσότερα στους πολυγαμικούς ηλικίας άνω των 45 ετών, και λιγότερα στους πολυγαμικούς ηλικίας κάτω των 45 ετών, σύμφωνα με την μελέτη.

Αντίστοιχα, στις ετεροφυλόφιλες πολυγαμικές γυναίκες άνω των 45 ετών, το 18% είχαν χλαμύδια, όταν οι εκδιδόμενες γυναίκες είχαν χλαμύδια σε ποσοστό μόλις 3%! Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι εκδιδόμενες γυναίκες έχουν μάθει να προστατεύουν τον εαυτό τους, περισσότερο από τις άλλες.

Γιατί κινδυνεύουν
Ο καθηγητής Ιατρικής στο Κέντρο AIDS του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, δρ Χάντσφιλντ, εξήγησε ότι οι πολυγαμικοί ετεροφυλόφιλοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να κολλήσουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, για δύο κυρίως λόγους:

α. επειδή έχουν πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους.
β. λόγω της ερωτικής συμπεριφορά τους.

“Οι πολλοί και παράλληλοι ερωτικοί σύντροφοι, καθώς και το σεξ με περισσότερα από ένα άτομα τη φορά, ευνοεί την εξάπλωση των νοσημάτων του σεξ. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί κάποιος να μολυνθεί και να μεταδώσει τον ιό σε πολλά άτομα, πριν καν αντιληφθεί ο ίδιος πως μολύνθηκε”, εξηγεί.

Μια νέα ομάδα υψηλού κινδύνου
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η χρήση προφυλακτικών είναι απαραίτητη αλλά δεν αρκεί, αφού δεν προφυλάσσει από τα πάντα! Είναι αποτελεσματικά στα νοσήματα που μεταδίδονται με τα σωματικά υγρά, (AIDS, χλαμύδια, βλεννόρροια και το AIDS) αλλά όχι και στα νοσήματα που μεταδίδονται μέσω του δέρματος, (κονδυλώματα, έρπης).

Τέλος, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η έρευνά τους, αποκαλύπτει μια νέα ομάδα υψηλού κινδύνου για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, η οποία θα πρέπει να μελετηθεί!

πηγή : www.dailyfucks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails