-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

H ιστορία της πορνείας!!! (μέρος 2ο)

1586 : Ο πάπας της ρώμης Sixtus προστάζει τη θανατική ποινή για τις πόρνες

Ποινες απο ΄δημόσιο ξυλοδαρμό μέχρι θανατική ποινή άρχισαν να εφαρμόζονται σε όλη την ευρώπη. Ο νέος πάπας αποφάσισε μια πιο δραστική και ακραία αντιμετώπιση των γυναικών που ασκούσαν πορνεία αν και ακόμη δεν ξέρουμε πόσο έκταση πήραν οι εντολές του στον τότε καθολικό κόσμο.
Ο Sixtus δεν εμεινε για πολλά χρονια στο παπικό αξίωμα και πέρα απο την θανατική ποινή στις πόρνες ήταν και ο πρώτος πάπας που αποκύρηξε την έκτρωση (ανεξάρτητα σε πια φάση ηταν η εγκυμοσύνη) αποκαλόντας την ανθρωποκτωνία.

1802: H Γαλλία φτάχνει τα περίφημα ''συμβούλια των ηθών''

Ακολυθούμενη το ρεύμα της γαλλικής επανάστασης η κυβέρνηση πήρε πίσω τις απογορεύσεις που υπήρχαν πάνω στην πορνεία και έφτιαξε τα συμβούλια των ηθών που στην ουσία ήταν αστυνομικά τμήματα που σκοπός τους ήταν να ελέγχουν τους οίκους ανοχής έτσι ώστε μέσα τους να μήν υπάρχουν παράνομες δραστηριότητες.
Τα συμβούλια των ηθών ξεκίνησαν απ το παρίσι και εξαπλώθηκαν σε όλη την γαλλία.

1932 : Εξαναγκασμένη πορνεία στην Ιαπωνία

''Οι γυναίκες έκλαιγαν αλλα δεν μας ένοιαζε απο τη στιγμή που είμασταν στρατιώτες του αυτοκράτορα και βρισκόμασταν είτε σε οίκους ανοχής είτε στα χωριά'' θυμάται ο βετεράνος του ιαπωνικού στρατού Yasuji Kaneko.
Κατα τη διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου η ιαπωνική κυβέρνηση ουσιαστικά επίταξε περιπου 80.000 με 300.000 κορίτσια και γυναίκες απο τις κατεχόμενες ιαπωνικές περιοχές για να εξυπηρετούν τους στρατιώτες της στους στρατιωτικούς οίκους ανοχής της ιαπωνίας.
Μέχρι τις μέρες μας η Ιαπωνικές κυβερνήσεις αρνούνται τοι γεγονός και φυσικά δεν δείχνουν καμία διάθεση είτε να δώσουν πολεμικές αποζημιώσεις ή ακομα να ζητήσουν μια απλή συγνώμη απο τις γυναίκες-θύματα εκείνης της εποχής.

1956: Η Ινδία απαγορεύει την πορνεία

Νόμοι εναντίον της πορνείας αρχίζουν να εφαρμόζονται οπου σε μεγάλες περιοχές οι σεξουαλικές υπηρεσίες απαγορεύονται πλήρως με βαριές τιμωρίες για τους παραβάτες.
Παρόλαυτα στις μέρες μας στην Ινδία υπάρχει μια απο τις μεγαλύτερες περιοχές με κόκκινα φανάρια στον κόσμο με πάρα πολλους βρετανούς αλλα και ντόπιους πελάτες.

1971: Η Νεβάδα επιτρέπει την λειτουργία των οίκων ανοχής

Η Νεβάδα αν και δεν είναι η πιό φιλελέυθερη πολιτεία της αμερικής ειναι η πρώτη που νομιμοποιεί τη λειτουργεία οίκων ανοχής στην επικράτεια της.

1999: Η Σουηδία ακολουθεί το φεμινιστικό μοντελο

Παρόλο τους ήδη υπάρχοντες νόμους εναντίον της πορνείας η Σουηδική κυβέρνηση προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.
Όλες οι αγγελείες γνωριμιών απαγορεύτηκαν ,δωθηκε γενική αμνηστία σε όσες ιερόδουλες σταματούσαν την πορνεία και παράλληλα το κράτος τις βοήθησε να άλλαξουν επαγγελματικό προσανατολισμό, ενω ποινές προβλέφτηκαν και για τους άντρες πελάτες των ιερόδουλων.

πηγή : www.about.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails