-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Tα ''Μάταλα'' της Νέας Ζηλανδίας


Επίγειος παράδεισος και έδρα των νεο-χίπις έχει γίνει το Marahau! Τα «Μάταλα» της Νέας Ζηλανδίας προσελκύουν όλο και περισσότερο κόσμο που αναζητεί την αρμονία, ενώ όσοι μετακόμισαν στη μικρή πόλη υιοθέτησαν με μεγάλη άνεση τη φιλοσοφία των χίπις.
Εξωτική μοιάζει η μακρινή περιοχή στα μάτια και του πιο... σκληρού αστού αφού πρόκειται για μια σύγχρονη Εδέμ στην καρδιά της Νέας Ζηλανδίας, που τα τελευταία χρόνια έχει «αγκαλιάσει» αυτούς που πίστεψαν στην ηρεμία του μαγευτικού τοπίου της. Ετσι, αποτελεί κατοικία για δεκάδες ανθρώπους με φιλελεύθερο πνεύμα.
Αν και οι χίπις δεν αλλάζουν, όπως και να ’χει, οι σημερινοί εκπρόσωποι της συγκεκριμένης φιλοσοφίας έχουν μεταμορφωθεί σε techno-hippies. Και αυτό γιατί η τεχνολογία προχωρά και όπως αποδεικνύεται, κανείς δεν μπορεί πλέον να την αγνοήσει. Ετσι, κάποιοι εγκαθίστανται στο Marahau μαζί με τα gadgets τους. Αλλοι πάλι μεταφέρουν ακόμη και τη δουλειά τους εκεί, όπως, για παράδειγμα, μουσικοί που έχουν μετατρέψει δεντρόσπιτα σε υπαίθρια στούντιο ηχογράφησης.
Αλλοι πάλι έχουν εγκαταλείψει επιτυχημένες καριέρες σε μεγάλες αστικές πόλεις για να μεταφερθούν σε έναν κρυμμένο παράδεισο που λίγοι θα εκτιμούσαν ως μόνιμο τόπο κατοικίας. Δίνοντας... κλοτσιά στο άγχος και την καταπιεστική καθημερινότητα της πόλης, οδηγήθηκαν στο «στολίδι» της Νέας Ζηλανδίας για να διαπιστώσουν ότι οι έντονοι ρυθμοί μπορούν να χαλαρώσουν και η ζωή μπορεί όντως να γίνει όμορφη.
Μεταξύ τους οι νεο-χίπις δεν έχουν λόγο να κρύψουν τίποτα. Ολοι είναι αποδεκτοί, ανεξαρτήτως εμφάνισης, χρώματος και φύλου. Σε τρίτους όμως δύσκολα θα αποκαλύψουν τα μυστικά του τόπου τους καθώς είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να κατανοήσουν τον τρόπο ζωής στα δικά τους «Μάταλα». Γιατί άλλωστε να προβληματίζονται για τους άλλους και τις απόψεις τους; Η «μουσική» και τα χρώματα της φύσης, η καλοσύνη των συντοπιτών τους, τα πυκνά δάση και τα γαλάζια νερά αγαλλιάζουν το πνεύμα τους.
Επειδή όμως κάθε παράδεισος έχει και τη δική του κόλαση, έτσι συμβαίνει και στο Marahau. Η «κόλασή» τους δεν είναι άλλη από τις σκνίπες που τους δυσκολεύουν τη ζωή!

πηγή : www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails