-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Η ιστορία της πορνείας!!! (μέρος 1ο)

Αν δεν είναι το ''αρχαιότερο επάγγελμα'' όπως λέγεται ,σύγουρα η πορνεία είναι μια πραγματικότητα που τη συναντάμε σε όλους τους πολιτισμούς που εμφανίστηκαν στη γή.
Όπου άλλωστε υπήρχαν χρήματα, αγαθά και υπήρεσίες πάντα υπήρχε κάποιος που αγόραζε ή πουλούσε sex.

18ος αιώνας πχ : O κώδικας του Χαμουραμπί αναφέρεται στη πορνεία

Ο κώδικας του Χαμουραμπί στη μεσοποταμία αναφερόταν σε προνόμια για την προστασία των δικαιωμάτων των ιερόδουλων τη μόνη κατηγορία γυναικών (εκτός απο τις χήρες) που δεν απολάμβαναν αντρική προστασία.

6ος αιώνας πχ: Ο Σόλων ιδρύει κρατικούς οίκους ανοχής

Ο Σόλων ιδρύει κρατικούς οίκους ανοχής σε διάφορους πολυσύχναστους δρόμους με πόρνες όλων των βαλαντίων ετσι ώστε να εξυπηρετούνται άντρες απο όλα τα κοινωνικά στρώματα της εποχής.
Η πορνεία παρέμεινε νόμιμη καθόλη τη διάρκεια της Ελληνικής και Ρωμαικής περιόδου εως ότου οι Ρωμαίοι Χριστιανοί αυτοκράτορες την κυνήγησαν.

590 μχ : O Ριχάρδος απαγορεύει την πορνεία

Ο νέος βισιγότθος βασιλιάς της Ισπανίας Ριχάρδος ο 1ος για να φέρει το κράτος του στο ίδιο μήκος κύματος με τις επιταγές της χριστιανικής θρησκείας απαγορεύει την πορνεία.
Δεν υπήρχε καμία τιμωρία για όσους άντρες επισκέπτονταν πόρνες αλλα σε γυναίκες συλλαμβάνονταν να πουλάνε ερωτικές υπηρεσίες η ποινή ήταν 300 χτυπήματα με το μαστίγιο ή ακόμα και η θανατική ποινή.

1161 μχ : O Eρρίκος ο 2ος ρυθμίζει την πορνεία

Ο Ερρίκος δέχτηκε την πορνεία σαν ένα γεγονός της ζωής ειδικότερα στις μεγάλες πόλεις και απλά αποφάσισε οτι τότε οίκοι ανοχής θα πρέπει να ελέγχονται εβδομαδιαίως για τη νομιμότητα τους.

1358 μχ : Η Ιταλία αγκαλιάζει την πορνεία

Το συμβούλιο της Βενετίας κυρύσει την πορνεία απολύτος απαραίτητη για τον κόσμο και το 1358 η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τη διμιουργία οίκων ανοχής σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ιταλίας.

η συνέχεια τις επόμενες ημερες.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails