-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Το χάπι που μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από AIDS

H καθημερινή λήψη ενός χαπιού, που συνδυάζει δύο αντιρετροϊκά φάρμακα, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό του AIDS στους άνδρες
Οι άνδρες που λαμβανουν το χάπι Truvada, που συνδυάζει δύο αντιρετροϊκά φάρμακα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο κατά 44% να μολυνθούν με τον ιό του AIDS, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας κλινικής έρευνας που διεξήχθη σε έξι χώρες και δημοσιεύθηκε σήμερα στις ΗΠΑ.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε 2.499 άνδρες, 29 από τους οποίους ήταν τρανσέξουαλ, μη μολυσμένους από τον ιό του AIDS, ηλικίας 18 με 67 ετών, που είχαν συχνά ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Η κλινική έρευνα έγινε απο τον Ιούλιο του 2007 έως το Δεκέμβριο του 2009 σε έντεκα κέντρα σε έξι χώρες: τη Νότια Αφρική, την Ταϊλάνδη, το Περού, τον Ισημερινό, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου.

Ολοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα επιλέχθηκαν τυχαία και λάμβαναν οι μισοί το χάπι Truvada και οι υπόλοιποι ένα ψευδοφάρμακο. Επιπλέον όλοι πήγαιναν τακτικά σε κλινικές όπου ενημερώνονταν για τους τρόπους πρόληψης της ασθένειας, ενώ υποβάλλονταν σε εξετάσεις και θεραπεία για τυχόν άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, κατά τη διάρκεια των 2,8 ετών της κλινικής έρευνας παρατηρήθηκαν συνολικά 100 κρούσματα μόλυνσης με τον ιό HIV.

Απο αυτές τις 100 μολύνσεις οι 36 σημειώθηκαν στους 1.251 άνδρες που λάμβαναν το Truvada και οι 64 στους 1.248 που λάμβαναν το ψευδοφάρμακο, γεγονός που έκανε τους ερευνητές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή λήψη του συγκεκριμένου χαπιού μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης με τον ιό του AIDS κατά 43,8%.

Ο διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών (NIAID) δρ Άντονι Φάουτσι δήλωσε "πολύ ευχαριστημένος" από τα αποτελέσματα, τα οποία χαρακτήρισε "σημαντικά" στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης του AIDS.

O δρ. Ρόμπερτ Γκραντ, του Ινστιτούτου Gladstone και του πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, που ήταν επικεφαλής της κλινικής έρευνας, υπογράμμισε από τη μεριά του ότι: "Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν σημαίνουν ότι μπορεί κανείς να παίρνει αυτό το χάπι αντί να χρησιμοποιεί προφυλακτικό".

πηγή : www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails