-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Σεξουαλικός εθισμός : Η ''ασθένεια'' του μέλλοντος!!!

Τα σεξουαλικά σκάνδαλα, στα οποία πρωταγωνιστούν celebrities, έχουν συμβάλλει ώστε να πολλαπλασιαστεί η ζήτηση για παροχή θεραπείας στους σεξουαλικά εθισμένους, παρά το γεγονός ότι η εξάρτηση από το σεξ, δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί επισήμως ως διαταραχή και δεν τυγχάνει κυβερνητικής ρύθμισης.

Πριν από μια δεκαετία, οι θεραπευτές του σεξουαλικού εθισμού, ήταν ελάχιστοι, ενώ σήμερα ''ξεφυτρώνουν'' όλο και περισσότερα κέντρα αποτοξίνωσης από το σεξ και προώθησης της σωστής σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Ο τομέας αυτός, οφείλει πολλά κυρίως στον Tiger Woods, αλλά και σε άλλους celebrities, αφού διαγνώστηκε ότι πάσχουν από εθισμό στο σεξ και έτσι αυτή η πάθηση, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από την ιατρική κοινότητα, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, με συνέπεια να υπάρχει εκτεταμένη ζήτηση για την αντιμετώπισή της.

Θα ακολουθήσει δε, η δημιουργία ενός υπερπολυτελούς κέντρου αποτοξίνωσης, που θα απευθύνεται σε πλούσιους ''εθισμένους''.

Η εύκολη πρόσβαση, μέσω του διαδικτύου, σε πορνογραφικό περιεχόμενο, προκάλεσε μια επιδημία σεξουαλικού εθισμού στις ΗΠΑ, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί, ενώ η παραμονή του Woods, του Russell Brand αλλά και του σταρ των X-files, David Duchovny, σε παρόμοια κέντρα, πληροφόρησε ένα αδαές, μέχρι πρότινος, κοινό, για την ύπαρξη αποτελεσματικής θεραπείας.

Να σημειωθεί ότι η αντιμετώπιση περιπτώσεων σεξουαλικού εθισμού, πραγματοποιείται χωρίς την κρατική έγκριση και χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε κυβερνητικά προγράμματα, ανάλογα αυτών που υπάρχουν για εξαρτήσεις από ναρκωτικές ουσίες ή από το αλκοόλ.

Ο Δρ Martin Kafka, ένας ψυχίατρος στη Βοστόνη και επικεφαλής στην έρευνα για την παθολογική σεξουαλική συμπεριφορά, δήλωσε πως υπάρχει έντονη αντιδικία στην επιστημονική κοινότητα, σχετικά με το αν κάποιο άτομο μπορεί να εθιστεί στο σεξ, όπως εθίζεται στο αλκοόλ ή στα ναρκωτικά.

Σαν εξάρτηση από το σεξ μπορεί να χαρακτηριστεί ''οποιαδήποτε σεξουαλική παθολογική συμπεριφορά, η οποία προκαλεί προβλήματα στην καθημερινή ζωή του ατόμου αλλά και στρες στο ίδιο, στην οικογένειά του, στους φίλους του, αλλά και στο εργασιακό του περιβάλλον'' σύμφωνα με το διεθνές Ινστιτούτο Επαγγελματιών για την αντιμετώπιση ψυχικών τραυμάτων και εθισμών.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι μια επικείμενη διάλυση ενός γάμου, ή η απώλεια της εργασίας λόγω της σεξουαλικής συμπεριφοράς ενός ατόμου, μπορεί να αποτελούν τις αφορμές για την παροχή θεραπείας, αλλά κάποιος που είχε μια ή δύο εξωσυζυγικές σχέσεις, δεν μπορεί να διαγνωστεί ως σεξουαλικά εθισμένος.

Το θέμα είναι, ότι όλο και περισσότεροι ''ασθενείς'' στις ΗΠΑ, αναζητούν θεραπεία, επειδή όπως ισχυρίζονται είναι εθισμένοι στο σεξ.

Το γεγονός ότι η σεξουαλική εξάρτηση δεν έχει κατοχυρωθεί ως ψυχιατρική πάθηση, δε φαίνεται να επηρεάζει αυτούς που αναζητούν θεραπεία.

Αυτό φυσικά, έχει ως επακόλουθο, τα ολοένα και αυξανόμενα κέντρα, που προσφέρουν ''αποτοξίνωση'' από το σεξ, να θησαυρίζουν, καθώς μια ολοκληρωμένη θεραπεία μπορεί να στοιχίσει έως και 40.000 δολάρια!

πηγή : alfanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails