-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Θάνος Ασκητής: Αγγαρεία το σεξ για μία στις τέσσερις Ελληνίδες!!!!

Διαζύγιο έχουν πάρει οι Ελληνίδες από τη σεξουαλική ζωή, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Κι αυτό γιατί η σεξουαλική τους επιθυμία πέφτει κατακόρυφα εξ αιτίας των καθημερινών υποχρεώσεων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τη στιγμή που περνούν το κατώφλι της εκκλησίας.
Είναι ενδεικτικό το ότι μία στις τέσσερις γυναίκες εμφανίζει διαταραχές της επιθυμίας, με αποτέλεσμα να γυρνάει την πλάτη της στον σύντροφό της όταν ξαπλώνουν μαζί στο κρεβάτι. Ακόμη όμως κι όταν υποκύπτουν, μόνον οι δύο στις τρεις νιώθουν ηδονή κατά τη σεξουαλική επαφή. «Ο σημερινός τρόπος ζωής της σύγχρονης Ελληνίδας δρα καταλυτικά σε ό,τι αφορά την επιθυμία της. Δεν είναι πια ερωμένη ή σύντροφος.
Έχει αναλάβει πλέον έναν πιο μαχητικό ρόλο, με συνέπεια να έχει περάσει η σεξουαλική ζωή της σε δεύτερη μοίρα. Παράλληλα, το σεξ τείνει να μετατραπεί σε νεύρωση- βγαίνουν συχνά έντυπα με συμβουλές για καλύτερες επιδόσεις, οι κανόνες όμως λειτουργούν καταναγκαστικά και θέτουν τον αυθορμητισμό στο περιθώριο. Η σεξουαλικότητα γίνεται από πηγή χαράς, πηγή τού “πρέπει”», σημειώνει ο νευρολόγος- ψυχίατρος δρ Θάνος Ασκητής.
«Παραιτούνται» οι παντρεμένες
Οι γυναίκες που προφασίζονται… πονοκέφαλο και πέφτουν κατευθείαν για ύπνο είναι στην πλειονότητά τους έγγαμες: έξι στις δέκα γυναίκες που εμφανίζουν σεξουαλικό πρόβλημα είναι παντρεμένες. Όπως τονίζουν οι ερευνητές, αυτό ερμηνεύεται διπλά: από τη μία καταδεικνύει πως οι Ελληνίδες προσδοκούν μια καλύτερη σεξουαλική ζωή στον γάμο που φαίνεται να μην την εισπράττουν, ενώ παράλληλα αποδεικνύει πως οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη συναισθηματική τους ικανοποίηση παρά στη σεξουαλική τους ολοκλήρωση. «Η ελεύθερη συμβίωση είναι ιδιαίτερα σημαντικό βήμα.
Ο γάμος επιβάλλει στις γυναίκες να υιοθετήσουν έναν συγκεκριμένο ρόλο, και οι Ελληνίδες είναι πολύ ευαίσθητες σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις του έγγαμου βίου. Το γεγονός αυτό προκαλεί πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η σεξουαλική επιθυμία. Την ίδια ώρα όμως οι Έλληνες πιστεύουν πως το σεξ στον γάμο αποτελεί κριτήριο ευτυχίας, γεγονός που αγχώνει ακόμη περισσότερο τις γυναίκες. Θέλουν να είναι αρεστές και να διατηρούν το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό του συζύγου τους, από την άλλη όμως νιώθουν πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν γιατί ειναι φορτωμένες», συμπληρώνει ο κ. Ασκητής.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από 10.300 κλήσεις αλλά και επισκέψεις που δέχθηκε την τελευταία εικοσαετία (1987- 2007) το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας. Σύμφωνα με τα ίδια δεδομένα, η ύπαρξη παιδιού κατά την πρώτη δεκαετία του γάμου επίσης επηρεάζει αρνητικά τη λίμπιντο των γυναικών: έξι στις δέκα μητέρες ηλικίας 21-30 ετών παραδέχονται πως δεν έχουν όρεξη. Το θετικό στοιχείο όμως που προκύπτει από την ίδια μελέτη, είναι πως οκτώ στις δέκα γυναίκες δηλώνουν πως δεν έχουν πρόβλημα οργασμού.

πηγή : alfanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails