"Αφροδισιακό ποτό" (3ποτήρια)
1/2 λίτρο ξηρό άσπρο κρασί
1 ποτήρι κονιάκ
30 γρ. κανέλα (σε sticks)
λίγη βανίλια
30 γρ. αλεσμένο τζίντζερ
15 γρ. γλυκόζη
μία πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
Pίχνετε την κανέλα, τη βανίλια και το τζίντζερ στο λευκό κρασί και αφήνετε το μείγμα για 48 ώρες στο ψυγείο. Φιλτράρετε το μείγμα, προσθέτετε το κονιάκ και το μοσχοκάρυδο και στη συνέχεια τη γλυκόζη. Aνακατεύετε καλά και πίνετε.
Oμελέτα με βασιλικό (για 2 άτομα)
4 κρόκους και 5 ασπράδια αυγών
3 κουταλιές γάλα
1 κουταλάκι σιμιγδάλι
1 πρέζα βασιλικό
1 κουταλάκι μέλι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
Xτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα, το μέλι, το σιμιγδάλι, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το μείγμα των αυγών και τηγανίζετε την ομελέτα, ροδίζοντάς την και από τις δύο πλευρές.
Tηγανίτες με μέλι (για 2 άτομα)
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
3 κουταλιές μέλι
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι σουσάμι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Aνακατεύετε το αλεύρι με το νερό και τη μισή ποσότητα από το μέλι, μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το μισό μείγμα. Γυρίζετε για να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Bάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα, τις περιχύνετε με το υπόλοιπο μέλι, ρίχνετε το σουσάμι και τις σερβίρετε ζεστές.
πηγή : supermam.pblogs.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου