-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ο Πάπας είπε «ναι» στο προφυλακτικό

Τη χρήση του προφυλακτικού αποδέχθηκε για πρώτη φορά Πάπας, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό που προκαλεί AIDS. Η δήλωση του Πάπα Βενέδικτου XVI, προκύπτει από την προδημοσίευση τμήματος του βιβλίου «Φώτα του κόσμου» που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη.

Η αναφορά του Πάπα συνιστά σημαντική αλλαγή των μέχρι πρότινος σκληρών θέσεών του για τη χρήση προφυλακτικού και όχι μόνο ως μέσου αντισύλληψης.

Μόλις πέρυσι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Καμερούν, ο Πάπας δήλωνε ότι η χρήση του προφυλακτικού ίσως και να επιδεινώνει την εξάπλωση του ιού.

«Το Φως του Κόσμου: Ο Πάπας, η Εκκλησία και τα Σημεία των Καιρών», είναι ολόκληρος ο τίτλος του βιβλίου.

Συγγραφέας είναι ο γερμανός δημοσιογράφος Πέτερ Σήβαλντ, ο οποίοε άντλησε το υλικό του και από σειρά συνεντεύξεων με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας: Ο Πάπας ερωτάται εάν η αντίθεση της Καθολική Εκκλησία στη χρήση προφυλακτικού είναι θέμα αρχής. Η απάντησή του είναι η εξής: «Η Εκκλησία φυσικά και δεν το θεωρεί πραγματική ή ηθική λύση, αλλά κατά περίπτωση μπορεί οπωσδήποτε να αποτελέσει το πρώτο βήμα προς το σκοπό της μείωσης της μετάδοσης του ιού, ένα πρώτο βήμα προς μία διαφορετική, πιο ανθρωπιστική βίωση της σεξουαλικότητας».

Τα σχόλια του Πάπα ήδη χαιρέτισαν οι υπεύθυνοι του UNAIDS, του σχετικού με την καταπολέμηση του AIDS προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών αλλά και μεταρρυθμιστικές οργανώσεις στους κόλπους της καθολικής Εκκλησίας.

πηγή : www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails