-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η αυτοκρατορία των αισθήσεων

Ο απόλυτος έρωτας που οδηγεί στο θάνατο, στην Iαπωνία του 1936. Σχέση γεμάτη πάθος που οδηγεί σε επικίνδυνα ερωτικά παιχνίδια στην προσπάθειά να αγγίξουν τα υψηλότερα επίπεδα οργασμού, ανάμεσα σε μία νεαρή σερβιτόρα και το αφεντικό της.
Η Σάντα 'Aμπε, πρώην γκέισα εργάζεται ως σερβοτόρα σε ένα πανδοχείο, εξασκώντας αραιά και που την παλιά της τέχνη. Σύντομα θα γίνει ερωμένη του αφεντικού της, του Κίτσι, και αυτό που αρχίζει σαν μια φυσιολογική σχέση αυτού του τύπου κλιμακώνεται σε ένα άσβεστο σαρκικό πάθος και σεξουαλική εμμονή.Οι μέρες περνούν με τους δυο εραστές να επιδίδονται αδιάκοπα σε σεξουαλικές πράξεις γεμάτες κίνδυνο αλλά και απόλυτη ηδονή. Η πρόταση της Σάντα για να βγουν απ' αυτή την κατάσταση της παραληρηματικής έκστασης που τους έχει εξαντλήσει έρχεται σαν λύτρωση. Ο Κίτσι δέχεται να στραγγαλιστεί από την ερωμένη του και να γνωρίσει την υπέρτατη σεξουαλική κορύφωση μέσω της ερωτικής ασφυξίας. Βασισμένο σε ένα αληθινό περιστατικό του 1930 (μια γκέισα περιπλανιόταν στους δρόμους του Τόκιο, κρατώντας στα χέρια της το γεννητικό όργανο του εραστή της), το οποίο έκανε την πρωταγωνίστρια του λαϊκή ηρωίδα των φεμινιστριών της Ιαπωνίας, το φιλμ γυρίστηκε με γαλλικά κεφάλαια, καθώς από το 1972, ο Όσιμα δεν έβρισκε παραγωγό στην Ιαπωνία. Ταινία - ταμπού για πολλούς, ακόμα και σήμερα, Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων έστειλε τον σκηνοθέτη της στα γιαπωνέζικα δικαστήρια, κατηγορούμενο για αισχρολογία (οι κατηγορίες αποσύρθηκαν πολύ γρήγορα), σκανδάλισε τα ήθη της εποχής της, πρωτοστάτησε στην αντιδικία "πορνό ή φιλμ τέχνης;" και κατάφερε να προβληθεί στη Βρετανία, μόλις το 1991 και κάτω από ισχυρά μέτρα αστυνόμευσης. Με τόλμη και ακραίο ρεαλισμό, ο Όσιμα διεισδύει στα άδυτα της σεξουαλικής εμμονής και δεν αποκρύπτει τίποτα. Σαδομαζοχισμός, λαγνεία, ερωτική υπέρβαση, διέγερση, σκηνές πραγματικού σεξ. Συνεπής ως προς την άποψη του πως "το σεξ και ο φόνος έχουν ένα κοινό σημείο: είναι από τις πιο βίαιες παρορμήσεις του ανθρώπου", ο Όσιμα βυθίζει τους εραστές του στον χαοτικό κόσμο της ηδονής μέχρι τον εθελούσιο θάνατο.
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Nagisa Oshima, Mουσική: Minaru Miki, Φωτογραφία: Hideo Itoh, Hθοποιοί: Eiko Matsuda, Tatsuya Fuji, Aoi Nakajima, Yasuko Matsui, Διάρκεια: 102'.

πηγή : magikoserotismos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails