-->

Kαλωσήρθατε στο ημερήσιο blog μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη παραμονή στη σελίδα μας.

Πολλά φιλιά απ όλα τα κορίτσια μας

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Τι πρέπει να τρώνε οι άνδρες για να μην έχουν πρόβλημα στύσης

Ενα ερώτηµα που έχει απασχολήσει τους επιστήµονες τις τελευταίες δεκαετίες είναι το αν επιδρά η διατροφή στη λειτουργία της στύσης. Τι πρέπει λοιπόν να τρώνε οι άνδρες;

Μια πρόσφατη ανασκόπηση (Εsposito, 2010) των σχετικών µελετών κατέληξε στο ότι άνδρες µε διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, καρύδια, προϊόντα ολικής αλέσεως, και ψάρι, αλλά φτωχή σε κόκκινο κρέας και επεξεργασµένες τροφές, έχουν σηµαντικά χαµηλότερη πιθανότητα να εµφανίσουν στυτική δυσλειτουργία.

Σήµερα, είναι πολλά τα επιστηµονικά δεδοµένα που υποστηρίζουν την ευεργετική επίδραση της µεσογειακής διατροφής, αφού αυτή σχετίζεται όχι µόνο µε καλύτερη γενική υγεία, αλλά και µε καλύτερη σεξουαλική υγεία. Μάλιστα, υπάρχουν δεδοµένα που υποδεικνύουν πως η µεσογειακή διατροφή ωφελεί όχι µόνο τη σεξουαλική υγεία των ανδρών, αλλά και των γυναικών (Εsposito, 2007).

Γνωρίζουµε ήδη πως η παχυσαρκία σχετίζεται µε σηµαντικά υψηλότερη πιθανότητα εµφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας (Derby, 2000). Οταν όµως ένας παχύσαρκος άνδρας µε στυτική δυσλειτουργία βελτιώσει τις διατροφικές του συνήθειες υιοθετώντας τη µεσογειακή διατροφή, µπορεί να αναµένει βελτίωση στη λειτουργία της στύσης; Κλινικές µελέτες έδειξαν πως υιοθετώντας µεσογειακή διατροφή, περιορίζεται η στυτική δυσλειτουργία και βελτιώνεται η ποιότητα της στύσης των παχύσαρκων ανδρών (Εsposito, 2010).

Το ερώτημα είναι αν αρκεί η υγιεινή διατροφή για να διατηρήσουµε τη σεξουαλική µας υγεία;

Οι µελέτες δείχνουν πως η µεσογειακή διατροφή έχει θετική επίδραση στη λειτουργία της στύσης, αλλά τα θετικά αποτελέσµατα είναι µεγαλύτερα όταν φροντίζουµε όχι µόνο την ποιότητα της διατροφής µας, αλλά και την ποσότητα (Ηannan, 2009).

Είναι πλέον σαφές, πως εκτός από τη µεσογειακή διατροφή, είναι σηµαντικό να έχουµε και µια διατροφή χαµηλή σε θερµίδες. Ο συνδυασµός των δύο αυτών διατροφικών παραµέτρων έχει τις πιο ευεργετικές συνέπειες στη λειτουργία της στύσης. Επιπλέον, όταν οι παραπάνω διατροφικές συνήθειες συνδυάζονται µε άσκηση, τότε µπορούµε να αναµένουµε επιπρόσθετη βελτίωση στη λειτουργία της στύσης (Ηannan, 2009).

πηγή : www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails